Puppycursus bij KC Zoys.
Puppycursus bij KC Zoys. Veronique Wildeboer

Wat is er te zien, doen en beleven in Amersfoort?

4 december 2019 om 12:24 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

6 december 2019

Amersfoort

Start nieuwe puppycursus
Heiligenbergerweg 203A
Een nieuwe puppycursus bij KC Zoys. 'Positief trainen is de manier om snel een goede vertrouwensband op te bouwen. Beloningsgericht werken is hier een belangrijk onderdeel van.'

Boek en feest
16:30 Eemplein 71
Sprekers, een boekuitreiking, bubbels en bitterballen. Sandra Jacobs werkt als spreker, spiegel en sparringpartner vanuit haar eigen bedrijf 'de Wmo adviseur' én als indicatiesteller voor het Indicatieadviesbureau Amsterdam. In haar boek 'O, dus dát is Wmo!' vertelt zij verhalen van over de drempel, achter de schermen en aan de keukentafel. Aanmelden via www.dewmoadviseur.nl/boekenfeest.

Keltisch kerstconcert
20:00 Kosmonaut 2
Nigel Cameron en Julie Cameron-Hall komen met hun Ierse band Celtish naar Nederland. Tijdens dit concert komen er bekende kerstliederen voorbij, maar ook een aantal nieuwe liedjes. Kaartjes (10 euro) via www.rafaelamersfoort.nl/kerstconcert.

7 december 2019

Amersfoort

Kerstmarkt
10:30-15:00 Dorresteinseweg 49
Weer een kerstmarkt in Wooncentrum 'De Eemgaarde'. Er is voor elk wat wils zoals bijvoorbeeld, kaarten en handwerk, sieraden, schilderkunst, biologische jam en nog veel meer.

Repaircafé Vathorst
10:30-13:00 Wervershoofstraat 37
Inwoners van Amersfoort met een kapotte computer, een ander apparaat dat dienst weigert of een naad die los zit kunnen terecht bij het Repaircafé Vathorst in St. Pieters en Bloklands Gasthuis. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig.

8 december 2019

Amersfoort

Workshop aquarel schilderen kersteditie
9:30-12:45 Mooierstraat 18
Kunstenares, illustrator en muralist Lorena Blanco Rosas leert de kneepjes van aquarel schilderen. In deze speciale editie gaan ze aan de slag voor Kerst. Aanmelden via hello@bluryourlife.com.

Meditatie in beweging
10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Op de tweede zondag van de maand begeleidt Adriaan van Ek een meditatieve vorm van yoga. Dit uur van meditatieve adem- en bewegingsoefeningen is laagdrempelig. Aanmelden is niet nodig, bijdrage 5 euro. Info: adriaanvanek@gmail.com.

Café Chantant bij Roca Rosa
14:00-18:00 Zangvogelweg 152
Roca Rosa, hét roze koor van Amersfoort, viert het 10-jarig jubileum met een gezellig Café Chantant in De Baander. Naast eigen optredens waarin bezoekers meegenomen worden door 10 jaar Roca Rosa, kunnen ze die middag genieten van enkele verrassende intermezzi, zodat er een gevarieerd programma is. Natuurlijk is er ook ruimte voor een drankje en een praatje. Vanaf 14:00 uur ben je van harte welkom. Kaarten à 12,50 euro via info@rocarosa.nl.

Laatbloei met Tangodating
14:30 Oude Fabriekstraat 20
Twee mensen die hun midlife crisis min of meer hebben overleefd, krijgen elkaar toegewezen als danspartner bij de Argentijnse tango les. Tussen de danspassen door nemen ze de tijd elkaar te vertellen hoe het hen in het leven is vergaan. Een tangodanspaar laat in prachtige choreografieën zien wat er daarbij zonder woorden in hen omgaat. Een voorstelling waarin de tango het verhaal draagt en uitdrukking geeft aan de diepste emoties. Aansluitend is er live muziek waarop gedanst mag worden. Kaarten: www.ticketkantoor.nl/shop/laatbloei. Entree 15 euro.

10 december 2019

Amersfoort

Kerststuk maken in Toon Hermans Huis
13:30-16:00 Regentesselaan 39
Deze workshop is bedoeld voor mensen die te maken hebben met kanker. De workshop wordt gegeven door Ton Jonkers. Zijn ervaring en kundigheid in de bloemschikkunst is groot. In december is hij altijd van de partij en onder zijn begeleiding worden de meest prachtige kerststukken gemaakt. Deelnemers dienen alleen een schaal of bloempot mee te nemen waar het kerststuk in gemaakt kan worden. Deelname kost 10 euro. Aanmelden via aanmelden@thha.nl of tel. 033-4655227.

Schrijfactie Write for Rights
14:00-20:00 Eemplein 71
Amnesty Amersfoort houdt de schrijfactie Write for Rights in het Eemhuis. Willemien Meershoek, directeur van Kamp Amersfoort zal rond vier uur kort iets vertellen over de achtergrond van Kamp Amersfoort en hun overwegingen om gedurende de hele maand december Amnesty uit te nodigen om met een stand in het bezoekerscentrum te staan.

Proefles stijldansen
18:15 Homerusstraat 2
Een gratis proefles stijldansen voor (echt)paren bij Dansschool Parmentier in de wijk Zielhorst-Zuid met uitleg over de nieuwe beginnerscursus. Aanmelden via info@dansschoolparmentier.nl.

Groei en Bloei Kerstshow
20:00 Copernicusstraat 18
Als afsluiting van het 100-jarig bestaan, heeft Groei en Bloei de bekende bloemstylist Romeo Sommers uitgenodigd. Hij is een creatieve geest, met een verfrissende kijk op groene trends. Hij is regelmatig te zien op tv, beurzen en de Margriet Winterfair. Voor deze kerstshow maakt hij prachtige bloemstukken, die de mensen na kunnen maken in de Martuskerk in het Leusderkwartier. Entree: voor leden gratis, overige bezoekers 7,50 euro.

De Première
20:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2
Een onewomanshow over 100 jaar vrouwen op het Binnenhof. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat het actief kiesrecht werd opengesteld voor vrouwen. In de audiovisuele onewomanshow 'De Première' onderzoekt politiek historica Eveline van Rijswijk de opmars van vrouwen op het Binnenhof. Eveline van Rijswijk is programmamaker, presentator, theatermaker, wetenschapsjournalist en politiek historica. Deze voorstelling ging op 7 november 2018 in première in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

11 december 2019

Amersfoort

Kerstmarkt
10:00-16:00 Heiligenbergerweg 84
In de Andreaskapel van Woonzorgcentrum Nijenstede wordt een kerstmarkt gehouden. Iedereen is welkom voor kerststukjes, opgemaakte kerstschalen, kerstkaarten en oude kerstversieringen en dergelijke. Op het binnenterras serveren ze warme chocolademelk met apfelstrudel en er is wintersoep. De opbrengst van de kerstmarkt is voor de afdeling Welzijn en komt geheel ten goede aan bewoners. Hiervan worden extra activiteiten georganiseerd, zoals extra uitjes.

Proefles YogaFlow
19:00-20:00 Muurhuizen 42
YogaFlow brengt ontspanning en balans. Alle spieren worden gebruikt op verschillende manieren met het effect van niet meer 'in je hoofd zitten'. Opgave en informatie: info.movetoflow@gmail.com of 06-44726390.

MIND Café, thema eenzaamheid
19:30 Eemlaan 100
Een MIND-Café over het thema eenzaamheid, in Zandfoort aan de Eem. Iedereen is welkom om mee te praten of ervaringen te delen. Meer info: mindplatform.nl/agenda.

Proefles Bellydance
20:00 Muurhuizen 42
Bellydance is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, postuur, wel of geen danservaring. Opgave voor de proefles via info.movetoflow@gmail.com of tel. 06-44726390.

12 december 2019

Hoogland

Digitaal Hulpplein
10:00-12:00 Engweg 7
Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis De Neng terecht voor gratis hulp en advies. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, zodat de vrijwilligers van Bibliotheek Eemland bezoekers op hun eigen apparaat kunnen helpen. Ook gebruikersna(a)m(en) en bijbehorende wachtwoord(en) zijn nodig.

Amersfoort

Theater: De stad speelt Vals
18:30 Zonnehof 8
De Stad Speelt vals is een muzikale theatervoorstelling mét driegangendiner, geïnspireerd op het Rietveldpaviljoen en de verhalen over Rietveld. In een poging om nader tot elkaar te komen en het leven te vieren, organiseert de Amersfoortse familie Champs de Roseaux een feestelijk kerstdiner in stijl. Het driegangendiner verzorgd door Bij Hein. Kaarten via de website www.destadspeelt.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie