Afbeelding
Lex van Lieshout

College haalt randvoorwaarde woningen Schothorsterlaan van tafel

28 november 2019 om 18:50 Nieuwbouw

AMERSFOORT Het Amersfoortse college heeft op 16 april via een raadsvoorstel voorgesteld om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden voor woningbouw aan de Schothorsterlaan 88. Dit voornemen heeft volgens de gemeente veel reacties uit de stad opgeleverd. Het college is daarom tot de conclusie gekomen dat het kader van zestig woningen het gesprek over andere ideeën en initiatieven met de buurt belemmert.

Voor het onderzoek was een aantal kaders meegegeven, waaronder circa zestig woningen en de ontwikkeling van een ecologische zone. Tijdens de behandeling van het voorstel in de gemeenteraad gaf de raad aan eerst het gesprek met bewoners aan te willen gaan. Dit gesprek staat gepland voor zaterdag 30 november.

REACTIES Maar het kader over de woningen zorgde voor veel reacties. Woningbouw trekt verkeer aan dat door het gebied moet en het park is een belangrijke groene plek voor sport en ontspanning voor veel Amersfoorters. De hoeveelheid woningbouw zal dat onder druk zetten, luidt de veelgehoorde kritiek.

VAN TAFEL Omdat dit het gesprek belemmert, wil het college de randvoorwaarde van circa 60 woningen nu van tafel halen. ,,Het college realiseert zich dat het kort dag is, maar heeft gemeend dit beter voorafgaand te doen in plaats van na de bijeenkomst", schrijft de gemeente in een persbericht. 

OPEN GESPREK De gemeente wil graag van de buurt horen of zij andere mogelijkheden zien voor dit terrein en wil die voorstellen in een open gesprek verkennen en verder onderzoeken. Tijdens de door de raad georganiseerde inloopbijeenkomst van zaterdag zijn initiatiefnemers aanwezig die andere voorstellen hebben voor de ontwikkeling van het gebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie