Afbeelding
Alexander Staal

Bolsius heeft nog geen zorgen over capaciteit politie

28 november 2019 om 20:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft (nog) geen grote zorgen, maar houdt de ontwikkelingen rondom de capaciteit van de politie in Amersfoort wel in de gaten. Dat laat de burgervader van de stad desgevraagd weten. Eerder deze week kwam naar buiten dat de balie op het politiebureau na 22.00 uur niet meer bemand is, omdat er simpelweg te weinig mankrachten zijn.

door Jeroen van der Veer

,,De capaciteit staat onder druk, dat heeft mijn aandacht", aldus Bolsius. ,,Dat heeft te maken met de huidige bezetting van het team Midden Nederland, maar dat is ook het gevolg van politiemensen die de komende jaren met pensioen gaan en een beperkte instroom van studenten. Er is een mismatch tussen vraag en aanbod."

EFFECTIEVER Dit alles staat nog los van de hoeveelheid veiligheidsvraagstukken die er in Amersfoort zijn. ,,De vraag is: hoe kan er effectiever worden gewerkt? Daarbij kijken we vanuit de gemeente samen met de politie ook naar hoe we verschillende processen kunnen aanscherpen."

CROWDMANAGEMENT Vooral rondom evenementen ziet de burgervader opties. ,,Zoals wanneer het gaat om de voorbereiding en beveiliging van evenementen. Hoe kunnen we dat op een andere manier organiseren, zonder dat de evenementen daarbij onder druk komen te staan. Bijvoorbeeld door het inhuren van bepaalde expertises op het vlak van crowdmanagement. Of door het standaardiseren van processen rondom evenementen. Alles met als doel om zoveel mogelijk blauw op straat te houden. We zijn hierover in gesprek met elkaar."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie