Afbeelding
KRO-NCRV

TV-programma Joris' Kerstboom vanuit het Eemhuis

28 november 2019 om 14:39 Evenementen

AMERSFOORT Geïnteresseerden zijn woensdag 11 december welkom voor Kerst in het Eemhuis. Deze dag zijn er opnames voor het programma Joris' Kerstboom, is er een groot Eemhuiskerstmegazingkoor en kunnen bezoekers naar een Kerstverhaal komen luisteren. DaarNaast kunnen bezoekers de hele maand december een kerstboodschap in de Joris' Kerstboom ophangen.

Joris' Kerstboom staat van 9 tot en met 24 december in het Eemhuis. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In het Eemhuis kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen. Vanaf 9 december kunnen bibliotheekbezoekers een kerstbal met daarop een mooie gedachte in de boom hangen. Zo kan iemand een reddende engel bedanken, of een hechte vriendschap vieren.

Op woensdag 11 december brengt Joris Linssen een bezoek aan het Eemhuis en gaat hij het gesprek aan met bezoekers. KRO-NCRV en bibliotheek serviceorganisatie ProBiblio werken voor het tweede jaar samen. Zij zien het als een kans om mensen in bibliotheken met elkaar in gesprek te laten gaan en om de verbinding tussen het televisieprogramma Joris' Kerstboom en de mensen in de samenleving te versterken. 

EEMHUISKERSTMEGAZINGKOOR Luidkeels zingen in de centrale hal van het Eemhuis kan woensdag 11 december om 19.00 uur met het Eemhuiskerstmegazingkoor. Onder leiding van muzikale duizendpoot Reinier Bavinck en zangdocenten van Scholen in de Kunst kan iedereen gratis meezingen met alle bekende kerstliederen. Teksten worden op groot scherm getoond, dus voorbereiding is niet nodig. Met live pianobegeleiding en tussendoor een optreden van een saxofoonkwartet of kerstzangers.

Op 11 december wordt er tot slot een kerstverhaal verteld door de Bibliotheek Eemland. Het verhaal begint om 18.30 uur en duurt een half uur.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie