Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verbindt tijdens week Parkinclusief Ontwikkelen

28 november 2019 om 12:04 Natuur en milieu Deel je nieuws

UTRECHT, 28 november 2019 - Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug organiseert van 2 t/m 6 december de week van het Parkinclusief Ontwikkelen. Ruim honderd deelnemers gaan tijdens deze week werken aan slimme ideeën en oplossingen om natuur en groene kwaliteit van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mee te laten groeien met de groei van onze welvaart. Dit doen zij in vijf werktafelbijeenkomsten en brainstormsessies.

De toekomst van groei is groen
“Als we de natuur en het landschap willen behouden, dan vraagt dat om een andere manier van denken en werken. Het vraagt om een verbinding tussen de natuur en de economie.” vertelt Janine Caalders, directeur-bestuurder van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. “We zien dat steeds meer inwoners, bedrijven én overheden zich zorgen maken. Mensen zijn op zoek naar een manier waarop ze zelf een bijdrage kunnen leveren. Door deze energie en ideeën te bundelen willen we een positieve beweging tot stand brengen.”

Omdenken
De week van het Parkinclusief Ontwikkelen is bedoeld als bewustwording en stimulans en daagt deelnemers uit om antwoord te geven op vragen als: ‘wat gebeurt er als we onze leefomgeving beschouwen als een aaneengesloten (natuur)park dat voor iedereen waarde heeft?, of ‘hoe ziet de Utrechtse Heuvelrug eruit als deze met onze welvaart meegroeit?’. Een groot park waarbinnen we ondernemen, voedsel verbouwen, wonen, ons verplaatsen, recreëren, sporten, genieten en tot rust komen? Welke nieuwe verbindingen en financiële constructies ontstaan er dan?

Denk mee, samen zijn we slimmer
De week van Parkinclusief Ontwikkelen is op 4 december toegankelijk voor iedereen die mee wil werken aan de toekomst van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tivoli-De Helling organiseert dan een open avond, van 20.00 tot 22.00 uur. Een aantal initiatiefnemers uit de stad Utrecht presenteert zich die avond als Zusterpark van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en stellen de vraag: hoe zorgen we dat Rotsoord vergroent en hoe maken we méér groene plekken in de stad? Andere onderwerpen die in de week ter sprake komen zijn de transitie in de landbouw: hoe kunnen we die benutten zodat landbouw én natuur er beter van worden, welke financiële instrumenten kunnen we benutten, welke goede voorbeelden zijn er al en hoe zorgen we dat de beweging groter wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie