Druk, Druk, Druk

27 november 2019 om 10:20 Column

Uw stukkiesschrijver, tevens druk baasje, heeft het afgelopen weekend heel wat kilometers afgelegd. We waren uitgenodigd om een impressie te komen maken van de jaarlijkse modeshow bij de Terre des Hommes kringloopwinkel op de Kamp, een van de 46 vestigingen van deze goede doelen stichting die strijdt tegen seksuele uitbuiting van kinderen wereldwijd.

Zo schattig die vrijwilligers over de rode loper die de kleding van topkwaliteit mochten showen aan een overvolle winkel met dames en heren van overwegend middelbare leeftijd die razend nieuwsgierig waren naar al wat er zoal te bemachtigen viel. Marit van zestien, kledingmaatje S, liep wat onwennig met diverse broeken, truitjes en jasjes maar kreeg groot applaus elke keer dat ze langskwam. Ook Martha, ietsje ouder, schreed met een grote glimlach over de catwalk en dressman, voorzitter Hans Gelauff, maakte met zijn opkomst veel indruk. Hij liep zo zelfverzekerd over de loper waardoor het net leek of hij al jaren de ene na de andere modeshow afliep als Amersfoorts 'mannequin' der Lage Landen. Hans gaat zeker carrière maken in de internationale topmodellenwereld. Alle filialen van Terre des Hommes staan volgens slecht geïnformeerde bronnen in de rij om dit toptalent te contracteren.

Zondag was het schoonzussen dag. Nam de dames mee op sleeptouw naar de binnenstad van Amersfoort. Wandeling door De Nieuwe Stad, langs de Eemhaven, over het Eemplein naar de Koppelpoort en tot mijn verbazing wilden ze wel effe bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen naar binnen. Vielen met onze neus in de boter, er was een optreden van coverband 'The Ol' Foxes' met Ierse volksmuziek die de bomvolle brouwerij helemaal op zijn kop aan het zetten was, zeker toen het bekende nummer 'The Wild Rover' werd gespeeld. Het dak ging eraf in het café, de tent was door het dolle heen. Er werd op tafels en stoelen geklommen al meezingend en zwaaiend. Na afloop van het succesnummer moest het merendeel van de toeschouwers worden geholpen met afstappen en opstaan want vaak al op leeftijd, niet meer zo lenig en door het rijkelijk stromend bier was 'de grijze golf' wat overmoedig geworden. Uitbaatster Ria Gevers stond samen met haar gastvrije personeel (Annet, Rick en Esra) te glunderen van plezier want het optreden van deze band was een schot in de roos. We konden maar moeilijk wegkomen, bij mevrouw de Keijzer gingen zelfs de voetjes van de vloer.

Toch moesten we afscheid nemen want anders waren we veel te laat bij restaurant Dara, kosmopolitische ontmoetingsplaats aan de Eemhaven. Wat zijn we daar heerlijk verwend met tientallen gerechtjes, goed glas wijn en een speciaal biertje voor uw stukkiesschrijver, tevens gelegenheidsstadsgids, van biersommelier Toine. Sinds zondagavond kan ik niet meer stuk bij mijn schoonzussen en zwagers die er na deze historische dag sterk over denken om naar Amersfoort te verhuizen!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie