Parasite
Parasite De Lieve Vrouw

Filmprogramma 28 nov t/m 4 dec

25 november 2019 om 16:54 Film Deel je nieuws

PREMIÈRES & NIEUW

MARRIAGE STORY | NOAH BAUMBACH
Een scherpzinnig en meelevend portret over een echtscheiding met Adam Driver en Scarlett Johansson. Oscargenomineerde Noah Baumbach tekende voor de regie.

ANDREY TARKOVSKY. A CINEMA PRAYER | ANDREJ ANDREJEVITSJ TARKOVSKI
Docu over het leven, werk en denkbeelden van de Russische regisseur Andrej Tarkovski (1932-1986) gemaakt door zijn zoon.

PARASITE | JOON-HO BONG

Critici bestempelen dit gitzwarte en toch humoristische Zuid-Koreaanse sprookje als een meesterwerk. Joon-ho Bong won er niet voor niets een Gouden Palm mee.

THE TRIAL | SERGEI LOZNITSA
In 'The Trial' gebruikt Sergei Loznitsa unieke archiefbeelden van de eerste showprocessen van Stalin en presenteert deze als een door een acteur geleide theatervoorstelling.

> Ook op Picl te zien

VARDA PAR AGNÈS | AGNÈS VARDA
Wie kan het best een docu maken over de lange, rijk gevulde carrière van Agnès Varda (1928 - 2019)? Vlak voor haar dood deed ze het zelf.

> Ook op Picl te zien

SPECIALS

RETROSPECTIEF
VR 29 OKT 14:00 UUR

STALKER (1979) | ANDERJ TARKOVSKI
Het scifi-meesterwerk 'Stalker' van Sovjet-cineast Andrej Tarkovski uit 1979 heeft een digitale opknapbeurt gekregen. Een uitgelezen kans voor de ontdekking van een onmisbaar hoofdstuk uit de filmgeschiedenis op het grote scherm.

THE ROYAL BALLET

DI 3 DEC 12:00 UUR

DE NOTENKRAKER (ENCORE)
Op kerstavond beleeft Clara een magische reis naar het Koninkrijk der Snoep. Het is weer tijd voor de populairste balletklassieker ooit: ‘De Notenkraker’!

EENMALIGE VERTONING

WO 4 DEC 19:00 UUR

OMA & CHRIS & DE RODE AUTO | INGRID KAMERLING

Mantelzorgroadmovie over de dertigjarige Chris die drie dagen per week voor zijn 94-jarige oma zorgt. De laatste reis van de twee avonturiers in het zorgsysteem voert hen naar Luxemburg.

> Inclusief nagesprek met hoofdrolspeler en gastspreker

> Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie