Afbeelding
Archief AIJV

Stadsoorkonde voor jubilerende Amersfoortse IJsvereniging (AIJV)

25 november 2019 om 21:00 Verenigingen

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius reikte maandag de Stadsoorkonde uit aan de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV). Zij ontvingen de oorkonde voor hun grote inzet voor de schaats- en inline skatesport in de regio tijdens het Amersfoorts Sportgala in Flint.

De Amersfoortse IJsvereniging bestaat dit jaar 100 jaar. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot een schaats- en skeelervereniging met ruim 400 leden en zo'n 2000 donateurs. Naast de wintertrainingen voor de jeugd is de vereniging is ook in de zomermaanden actief met onder meer conditietrainingen, 033Skate en racefietsen.

Burgemeester Bolsius: ,,De AIJV heeft zich de afgelopen 100 jaar ontwikkeld tot een volwaardige en actieve schaatsvereniging. Het is dé plek waar schaats- en skeelersport actief wordt beoefend door leden en door vele schaatsliefhebbers uit de regio."

Op 30 november en 1 december viert de Amersfoortse IJsvereniging hun 100-jarig jubileumfeest. Zaterdag is er een Eeuwfeest voor alle leden en op zondag kunnen alle jonge Amersfoorters gratis schaatsen op de kunstijsbaan op het Eemplein.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie