Hooglandse Wintersferen 2018
Hooglandse Wintersferen 2018 Hooglandse Wintersferen

Zevende editie Hooglandse Wintersferen onderweg

22 november 2019 om 16:29 Activiteiten Deel je nieuws

Op vrijdag 13 december is het tijd voor de 7e editie van de Hooglandse Wintersferen. De vaste ingrediënten van Hooglandse Wintersferen zijn aanwezig: een gezellige kerstmarkt, een prachtig verlichte tuin, zang en koren en gezellige horeca op het ontmoetingsplein. Zoals elk jaar vindt dit winterse evenement plaats rondom de Sint Martinuskerk in Hoogland: op 13 december, aanvang 15.00 uur en einde om 21.30 uur.

Ook is er weer een grote kerstmarkt met talloze mooie kramen: het aantal inschrijvingen is dit jaar groter dan ooit. Daarnaast zijn er workshops voor ouderen en kinderen en is er een “selfie-muur”. In de sfeervolle tuin zullen wederom gedichten worden opgehangen die passen bij de kerstgedachte. Bezoekers kunnen een met een leen-lantaarn een ronde maken door de prachtig verlichte tuin; 

Het horecaplein op het Ontmoetingsplein onder de grote tent, is al jaren een plaats waar de bezoekers zich welkom voelen. Bekend (beFaamd) zijn o.a. het pasteitje van De Faam, de poffertjes van In den Gloeiende Gerrit en het boerenkoolstamppotje van Concordia. Verder ontbreekt ook het glaasje glühwein en chocomel niet. De heerlijke oliebollen, gebakken door Paardensportvereniging De Eemruiters, moeten eveneens vermeld worden.

Eén van de doelen van de HWS is de saamhorigheid in de Hooglandse gemeenschap te versterken. Een belangrijk onderdeel van de HWS is daarom “De Wensboom”. Ook dit jaar staat deze in de prachtige tuin. Voorheen konden de Hooglandse basisscholen een wens indienen; dit jaar mag iedereen dat doen! Bij De Wensboom kan een mooie, ontroerende en pakkende wens worden ingeleverd voor een medemens uit (de omgeving van) Hoogland die het verdient om verrast te worden. Alle wensen worden verzameld en voor elke wens wordt een lichtje in de tuin aangestoken. Minimaal één van deze wensen zal in vervulling gaan.

Er is weer een mooi muziekprogramma in en rondom de Martinuskerk samengesteld. Om 15.00 uur zal het Hooglandse orkest St. Cecilia, Hooglandse Wintersferen feestelijk openen. Verder zijn er optredens door de kinderen van basisschool de Langenoord en voeren de kinderen van basisschool De Bieshaar hun kerstmusical op. Een oude bekende op het muziekpodium is het koor “Altipiani” (voorheen Het Biezenkoor). Daarnaast komt het 40 jaar-jubilerende koor Tourdion een prachtig kerstprogramma zingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie