Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Amerena komt structureel ruim halve ton tekort

22 november 2019 om 15:02 Politiek

AMERSFOORT Het gaat niet goed met de exploitatie van Amerena. Er wordt dan wel gesproken over een 'opstartfase', maar er is nu zelfs een extra structurele exploitatielast van ruim 65.000,- euro. ,,Wij roepen dit al drie jaar en steeds werd gezegd dat alles goed gaat. Nu blijkt dus anders", moppert Ben Stoelinga van Amersfoort2014. 

door Jeroen van der Veer

In een raadsbrief is bekend gemaakt dat de Amerena een extra structurele exploitatielast van € 65.138,- heeft. Zo zijn er extra lasten omdat het programma is omgegooid om extra banen te kunnen zwemmen en het beschikbaar stellen van warm zwemwater. Hierbij moet ook gedacht worden aan de inzet van extra badwater en bijbehorend toezicht in de vroege ochtend, omdat het 50-meterbad 2,20m diep is waardoor het niet voor iedere zwemmer geschikt is.

Daarnaast is er een correctie voor de huurinkomsten van de horeca doorgevoerd en ook ten aanzien van dubbel opgenomen huuropbrengsten wat betreft onderwijs. ,,En vooral dat laatste stoort mij", aldus Stoelinga. ,,Dit moet gecorrigeerd worden omdat dit niet blijkt te kloppen en tussen de regels door staat te lezen dat ze denken dat daar een groot deel van de exploitatielast vandaan komt. Onzin. Er komen nu lijken uit de kast en daar moeten we grondig naar kijken."

De komende tijd gaat Stoelinga met zijn partij dieper in alle cijfers en documenten komen. ,,En dan ga ik een ronde in de raad aanvragen. Dit roept veel vraagtekens op. Laat ik duidelijk zijn: wij willen ook een goede Amerena en dat het een goed bad wordt. Maar we moeten wel over alles eerlijk zijn. Wij roepen al drie jaar dat het niet goed kan gaan op de manier die bedacht is en dat blijkt nu ook."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie