Afbeelding
Aangeleverde foto

Leerlingen Nieuwe Eemland in protest voor 'de tostiman'

22 november 2019 om 14:01 Onderwijs

AMERSFOORT Op Het Nieuwe Eemland aan de Daam Fockemalaan is het meerendeel van de leerlingen zwaar teleurgesteld. 'Jeroen de tostiman' is straks niet langer meer in de school te vinden. De reden: Het Nieuwe Eemland wil op de gezonde tour. 

door Jeroen van der Veer

Als de leerlingen pauze hebben, dan weet de tostiman dat hij aan de bak moet. De eigen ondernemer is in de school gevestigd en verdient op die manier zijn boterham. Kinderen blij, de tostiman tevreden...alleen de schoolleiding sinds kort iets minder. 

Zij hebben besloten een gezondere kantine te willen en daarbij ziet de school geen plek voor Jeroen. Dit heeft ervoor gezorgd dat leerlingen veelvuldig bij rector Maaike Swets aankloppen, spandoeken opgehangen en zelfs een petitie zijn gestart. Hun boodschap is duidelijk: de tostiman moet blijven. 

Alleen denkt de school daar ook zo over? Rector Maaike Swets: ,,Jeroen is geliefd. Bij de leerlingen en bij ons. Wij zijn als school al rook- en alcoholvrij en willen ook een gezondere kantine. Doordat hij een relatief kleine ondernemer is, en met de nieuwe koers mogelijk niet genoeg omzet kan draaien, kan dit met hem niet. Dat is de reden dat wij verder zijn gaan kijken."

Vanaf begin 2020 zal er een nieuw persoon lekkernijen in de kantine verkopen, al is het de vraag of de leerlingen zitten te wachten op bijvoorbeeld appels en mandarijnen. ,,De noedelsoep en tosti's van Jeroen zijn geliefd. Dat merken wij nu ook bij de acties. Wij zijn met de leerlingen in gesprek en proberen de situatie uit te leggen. Het is ook goed en mooi dat zij ergens voor staan, alleen moeten ze ook begrip hebben voor ons standpunt. Dat is er nog niet helemaal, maar lijkt er wel te komen. Wij willen gewoon een gezondere kantine."

Hoe lief en goed de acties ook bedoeld zijn, de rector laat weten het besluit niet terug te draaien. De leerlingen kunnen dus nog maar enkele dagen genieten van Jeroen de tostiman op de Daam Fockemalaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie