Een wandeltocht om het handelsverleden van de stad zichtbaar te maken.
Een wandeltocht om het handelsverleden van de stad zichtbaar te maken. Arnold Huisman

Uittips voor komende weekend

27 november 2019 om 12:24 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

28 november 2019

Amersfoort

Herfstcursus Muziek op Schoot
Snouckaertlaan 7
Er is nog plaats bij de Herfstcursus Muziek op Schoot bij Mums and More. Ze gaan zingen en muziek maken over eekhoorntjes, egeltjes, vallende blaadjes, kastanjes, eikeltjes en beukenootjes, stappen in de plassen. Ook gaan ze over Sinterklaas en Piet en Kerst zingen. De cursus is bedoeld voor kindjes vanaf 10 maanden tot 4 jaar samen met hun vader, moeder, opa, oma of gastouder. Aanmelden via miranda.bolderman@gmail.com.

Hoogland

Digitaal Hulpplein in Hoogland
10:00-12:00 Engweg 7
In Dorpshuis De Neng wordt gratis hulp en advies gegeven op digitaal gebied. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals gebruikersnamen en bijbehorende wachtwoord(en).

Amersfoort

Het Stadslab033 Practicum
14:30 Oude Fabriekstraat 7
Het tweede StadsLAB033 Practicum met verschillende activiteiten: workshops, iets lekkers proeven en kans op prijzen. Aanmelden is niet verplicht.

Netwerkbijeenkomst die Pact Sam Sam
16:00-18:00 Oliemolenhof 22
Trek jij aan de bel is de titel van de netwerkbijeenkomst die Pact Sam Sam houdt in de grote zaal van Fluor. Lucas Meijs, hoogleraar Volunteering, Civil Society and Businesses, zal een lezing geven over het snijvlak van vrijwilligerswerk en professionele inzet. Hij gaat in op de veranderingen in de maatschappij waarbij steeds meer verantwoordelijkheden gelegd worden bij vrijwilligers. Aanmelden via secretariaat@pactsamsam.nl.

Alzheimer Café: Dementie en dagactiviteiten
19:00-21:00 Weberstraat 2
In Amersfoort en Leusden zijn diverse mogelijkheden voor mensen met dementie om in groepsverband een dag of meerdere dagen buitenshuis door te brengen. Wilma Polhoud en Ingrid Sparreboom zullen informatie geven over de mogelijkheden in de regio. De toegang is gratis.

Fotografencafé met Jan van IJken
20:00 Eemplein 71
(Foto) Fotograaf en filmer Jan van IJken komt naar het Fotografencafé. Van IJken vertelt over zijn fascinatie voor de natuur, biologie en de microscoop als middel om die te bekijken. En over opdracht- en projectfotografie, hoe hij te werk gaat en hoe zijn films tot stand komen. Onlangs was hij bij De Wereld Draait Door, waar hij over zijn natuurfilm Becoming sprak.

29 november 2019

Amersfoort

Bakkie Kroost: Stel je vraag
8:30 Watersteeg
(Foto)  Sophie Hekhuis is werkzaam als jeugdverpleegkundige bij de GGD/consultatiebureau in Nieuwland. Zij zal deze morgen in Ontmoetingscentrum De Herberg ingaan op vragen over bijvoorbeeld slapen, eten, spelen, ontwikkeling. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids.

DANS!
9:15-10:30 Barchman Wuytierslaan 51
DANS is een manier om energie te laten stromen, vrij te voelen en plezier te maken. Iedere eerste, derde en vijfde vrijdagochtend van de maand. Meer informatie op www.jedans.nl of tel. 06-28816254.

Wandeling Amersfoort's handelsverleden
15:00 Stationsplein 41
Amersfoort is altijd een belangrijk regionaal handelscentrum geweest. Er zijn nog heel veel sporen in de stad te zien. In deze 6 kilometer lange wandeltochten is het met eigen ogen te zien en horen. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangen diner. Opgeven via ahontspannu@gmail.com (kosten 23,50 euro) meer informatie: www.ahontspan.nu.

Scholieren houden klimaatactie Amersfoort
15:00 Eemplein
Fridays For Future Amersfoort houdt een klimaatactie, om aandacht te vragen voor de impact van consumptie op het klimaat. Na een korte toespraak van een gastspreker op het Eemplein zullen zij een route lopen door de binnenstad.

Filmvertoning Turks Fruit
15:30 Eemplein 75
Scenecs filmfestival houdt met Bibliotheek Eemhuis een 'Turks-fruit-middag'. Naast de film krijgen de bezoekers een goodie bag, wordt er gezorgd voor een hapje en drankje en is er na de film een nabespreking met een filmkenner. Kaarten zijn te bestellen bij bibliotheekeemland.nl/turksfruit voor 5 euro.

30 november 2019

Amersfoort

Piet Hein Donner herdenkt Van Oldenbarnevelt
14:30 Hof 1
De gezamenlijke Amersfoortse rotaryclubs hebben een middag georganiseerd rond de grote Nederlandse staatsman Johan van Oldenbarnevelt. Bij zijn persoon en betekenis voor ons land wordt in de Sint Joriskerk uitvoerig stil gestaan middels en lezing van oud-minister Piet Hein Donner en er klinkt muziek uit die tijd. Dirk Steenbeek, collectiebeheerder bij Archief Eemland, verzorgt een introductie.

Scoop! in Muziekcafé Zielhorst
16:00 Spinetpad 2
Scoop is een hechte club muzikanten uit Amersfoort en Leusden, al meer dan 15 jaar samen. Ze spelen in Wijkcentrum 't Middelpunt waar iedere laatste zaterdag van de maand livemuziek is, behalve in juli en augustus. Gratis entree.

Proefles Stijldansen
19:00 Homerusstraat 2
Een gratis proefles Stijldansen voor (echt)paren bij Dansschool Parmentier. Aanmelden via info@dansschoolparmentier.nl.

Concert Brahms Ein deutsches Requiem
20:00 Hof 1
Johannes Brahms, Ein deutsches Requiem in de St. Joriskerk en met werken van Mendelssohn Bartholdy. Toegang 30 euro, tot 25 jaar gratis. Kaarten via www.soliamersfoort.nl of tel. 033-4633797.

Margootje speelt theatergeschiedenis
15.50 en om 20:00 Leeghwater 1
(Foto)  De Amersfoortse muziektheatergroep Margootje bestaat 15 jaar. In haar nieuwste voorstelling wandelt ze spelend en zingend door een dikke 60 jaar theatergeschiedenis. 'Een leven in liedjes' heet de voorstelling. De voorstelling wordt twee keer gespeeld.

Heaven's Delight, Amersfoorts Kamerkoor
20:15 Leusderweg 110
In het concert Heaven's Delight brengt het Amersfoorts Kamerkoor in de Nieuwe Kerk een ode aan de muziek met warme, klankrijke koorwerken die de luisteraar in hemelse sferen brengen. Centraal staat een groot a capella koorwerk dat Benjamin Britten schreef ter ere van de beschermheilige van de muziek: Hymn to St. Cecilia. Kaarten via www.amersfoortskamerkoor.nl.

1 december 2019

Amersfoort

Sint in Het Poezenhuis
15:00 Griendwerkerstraat 52
(Foto)  Poppentheater Jodokus speelt een Sinterklaasvoorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar. Broertje poes wil alle cadeautjes afpakken: een vrolijke voorstelling met poppen en liedjes op de knusse Poppenzolder. Reserveren (5,50 euro) , tel. 06-57680436. Meer op www.theaterjodokus.nl.

Evensong
15:30 Hof 1
Raad van Kerken houdt in de St. Joriskerk een choral evensong met Capella Amersfoort onder leiding van Anthony Scheffer. Toegang vrij; collecte na afloop. Op de andere drie adventszondagen (8, 15 en 22 december) zal ook een evensong plaatsvinden, zelfde locatie, zelfde tijdstip.

Worship Night Kruispunt
19:30 Terschellingkade 22
Kruispunt Vathorst houdt een Worship Night. Naast dat er samen gezongen wordt, spreekt Arjen ten Brinke over 'Dat Koninkrijk van U Heer, komt daar nog wat van?'. Toegang is gratis.

3 december 2019

Amersfoort

Langer Thuis Wonen evenement Vegro
10:00-15:00 Maatweg 3
Het Vegro Langer Thuis Wonen winkelevenement met onder meer gratis bloeddrukmetingen, persoonlijk advies over sta-opstoelen, uitleg over Linido badkamerproducten in Meander Medisch Centrum. Toegang is gratis.

Hoogland

Voorlichtingsavond 'Zon op Hoogland'
20:00 Engweg 7
De energiecoöperatie Zon Op Hoogland houdt een voorlichtingsavond over een postcoderoosproject in Hoogland. Op boerderij Breevoort worden 200-250 zonnepanelen gelegd, waarbij iedereen kan meedelen in de opbrengst.

4 december 2019

Amersfoort

Fotoclub: Storm, wind en regen
20:00 Smallepad 30
De nieuwe uitdaging voor de leden van fotoclub Keistad is om storm, wind en regen weer te geven in een foto. Op 4 december worden de resultaten besproken. Daarnaast is er weer een nieuwe presentatie met een uitdagende opdracht voor de volgende keer. Geïnteresseerden zijn welkom, kijk op www.fotoclubkeistad.nl of mail naar info@fotoclubkeistad.nl

Kijkje in de keuken bij Basic and Full Color
20:30 Zangvogelweg 4
In aanloop naar het zilveren jubileumconcert in juni geeft Amersfoorts popkoor Basic and Full Color alvast een voorproefje: in de repetitieruimte in Mavo Muurhuizen zingt het koor nummers van onder meer Kensington, Bløf en Justin Timberlake, begeleid door de eigen band Multi Color. Toegang is 1,50 euro, inclusief drankje. Popkoor Basic and Full Color werd in 1995 opgericht door dirigent Paul Michèl Tijssen en heeft sindsdien een gedegen reputatie opgebouwd met spetterende optredens bij festivals en andere evenementen. Het koor trad onder meer op met de 3JS en Pia Douwes en was in 2017 één van de smaakmakers in de prestigieuze Topklasse van het Balk Topfestival in De Doelen in Rotterdam. Op 6 juni viert Basic and Full Color zijn 25-jarig bestaan met een groot jubileumconcert in Flint.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie