Indebuurt033 start Jongeren Informatie Punt

21 november 2019 om 15:27 Maatschappelijk Deel je nieuws

Ondanks alle actieve hulpverlening die geboden wordt binnen de gemeente Amersfoort blijkt het lastig voor  jongeren om zelf de weg te vinden naar bestaande voorzieningen. Indebuurt033 wil de stap tussen straat en voorzieningen in de wijk verkleinen en start op 2 december 2019 het Jongeren Informatie Punt (JIP) voor jongeren van 12 tot 27 jaar. 

Inlooppunt in de wijk

Het JIP is gevestigd in Liendert en is toegankelijk voor alle jongeren. Later volgen mogelijk meer locaties in Amersfoort. Het JIP is een inlooppunt in de wijk waar jongeren op een laagdrempelige manier vragen kunnen stellen over o.a. werk, school, gezondheid, geldzaken en contact met leeftijdgenoten. Ze kunnen hun zorgen delen en krijgen ondersteuning, bijvoorbeeld bij het invullen van een lastig formulier of aanvraag. Ook kunnen jongeren bij het JIP werken aan talentontwikkeling, bijvoorbeeld als ze een goed idee hebben voor de wijk en zelf een activiteit willen organiseren. Jongerenwerk van Indebuurt033 is aanwezig om jongeren te ondersteunen. Ook actieve jongeren in de wijk, onder wie de Young Leaders, zijn nauw betrokken bij dit informatiepunt voor jongeren.

Samenwerking

Indebuurt033 werkt ook bij ondersteuning van jongeren nauw samen met partnerorganisaties in de stad, zoals het wijkteam, Kwintes, Stadsring51, Politie, het JIT, SRO, scholen, afdeling WIZ, het Jongerenloket van de gemeente en andere betrokken organisaties. Als een stevig netwerk om jongeren heen wordt gevormd, kunnen organisaties elkaar waar nodig snel vinden en worden jongeren zo goed en snel mogelijk verder geholpen. 

Gezamenlijke aftrap

Op 2 december is een gezamenlijke aftrap van het Jongeren Informatiepunt, samen met netwerkpartners en jongeren. Hier zullen ook plannen worden gemaakt voor inloopspreekuren van verschillende organisaties. Op 20 januari 2020 volgt een officiële opening. Hier zal ook de wethouder bij aanwezig zijn.  

Praktische informatie

Het Jongeren Informatiepunt is vanaf 2 december as. geopend op: 
Maandag 11:00 – 17:00 uur 
Dinsdag 12:00 – 20:00 uur 
Donderdag 11:00 – 17:00 uur 

Adres: Wiekslag 94 (The Game), 3815 GS Amersfoort 

Voor meer informatie over het Jongeren Informatie Punt kun je terecht bij Ouassima Aouragh, jongerenwerker bij Indebuurt033 en coördinator van het JIP, via jip@indebuurt033.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie