Archieffoto uit 2010.
Archieffoto uit 2010. Rianne van Denderen Fotografie

Sint-Jorispenning voor Astrid Vis

16 november 2019 om 15:35 Maatschappelijk

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft op zaterdagmiddag een Sint-Jorispenning uitgereikt aan Astrid Vis-Tertoolen. De oud-directeur en oud-eigenaar van Dierenpark Amersfoort ontving de onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de dierentuin en voor de stad Amersfoort. De uitreiking vond plaats op haar tachtigste verjaardag in Dierenpark Amersfoort. 

Astrid Vis vormde samen met haar man Henk van 1960 tot en met 1994 de directie van de Amersfoortse dierentuin. Burgemeester Bolsius: ,,Astrid Vis is tot de dag van vandaag een groot ambassadeur voor het Dierenpark Amersfoort en daarmee voor de regio Amersfoort en daarbuiten. Samen met haar man Henk maakte ze het park tot één van de toonaangevende dierenparken van Nederland."

Astrid woont haar hele leven lang al tussen de dieren. Haar ouders stichtten Dierenpark Amersfoort in 1948. Samen met haar man maakte ze van DierenPark Amersfoort een toeristische attractie en zette zij zich met hart en ziel in voor de dieren en de medewerkers van het park.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie