Diner Pensant bij ROC Midden Nederland
Diner Pensant bij ROC Midden Nederland D&R Fotografie

Scholen en bedrijfsleven matchen vraag en aanbod tijdens Docent in Bedrijf

15 november 2019 om 07:57 Nieuws Deel je nieuws

Zo’n honderd Amersfoortse docenten en ondernemers gingen afgelopen dinsdag - tijdens het evenement Docent in Bedrijf - in gesprek over aansluiting en samenwerking. Naast meer begrip voor elkaars werelden werden volop concrete afspraken gemaakt. Niet alleen tussen bedrijven en scholen, maar ook tussen scholen onderling. ‘Fantastisch dat onderwijs en bedrijfsleven elkaar hier persoonlijk ontmoeten. Een cruciale basis voor een succesvolle toekomst,’ aldus wethouder Fatma Koser Kaya.

 

Docent in Bedrijf startte ’s middags met een bezoek van docenten en ondernemers aan zes Amersfoortse bedrijven, gevolgd door een Diner Pensant in de aula van ROC Midden Nederland. Dit werd geserveerd door studenten van First Class en Leerhotel Het Klooster (MBO Amersfoort). Tijdens het eten bogen de tafelgenoten zich over de vraag ‘Hoe vinden docenten en ondernemers elkaar?’, verdeeld over de thema’s Kennis & Kunde, Middelen & Materialen en Mensen.  

 

Platform

Organisator Werkgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt maakte tevens bekend dat zij verder gaat als Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt. Woordvoerder Jeroen van der Bijl: ‘Dit onderstreept niet alleen het duurzame karakter, maar ook de rol als online-platform waar scholen en bedrijven elkaar letterlijk kunnen vinden. Op een laagdrempelige manier kunnen zij hun vraag en aanbod plaatsen, van het gezamenlijk gebruik van vaklokalen en technische apparatuur tot stageplaatsen, gastlessen en specifieke expertise.’ 

Binnen het Platform Onderwijs & Arbeidsmarkt (www.platformoa.nl) werken scholen als PRO33, Hoornbeeck College, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, ’t Atrium en Hogeschool Utrecht samen met bedrijvenverenigingen VAB, VAO, AWest en De Hoef3.0. Het Platform wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Amersfoort.

Bedrijfsbezoek bij Newasco de Hoop
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie