Het team van Geldloket helpt Amersfoorters financieel fit te blijven.
Het team van Geldloket helpt Amersfoorters financieel fit te blijven. Baretta Media

Geldloket lanceert ‘financiële APK’ voor Amersfoorters

14 november 2019 om 13:56 Nieuws Deel je nieuws

Hoe staan Amersfoorters er financieel voor? Het Geldloket nodigt inwoners van Amersfoort uit om dit tijdens een gratis ‘financiële APK’ te onderzoeken.

Wie financieel fit wil blijven, doet er goed aan om nu en dan de eigen financiën onder de loep te nemen. Lukt het om rond te komen, nu en in de toekomst? Is er voldoende spaargeld (‘buffer’) om tegenslagen te kunnen opvangen? Is de administratie op orde? Het Geldloket nodigt inwoners van Amersfoort uit om deze zaken door te nemen tijdens een gratis afspraak.

“Een soort financiële APK,” lacht consulent Annelies Brasjen. “Je hoeft geen geldzorgen te hebben voor een afspraak bij het Geldloket. Wij helpen mensen juist om grip te houden op hun geld.”

Voor gezonde financiën zijn volgens het Nibud drie zaken van belang. Een planmatige omgang met geld, een geordende administratie en voldoende spaargeld om tegenvallers op te vangen.

Maar uit onderzoek van hetzelfde instituut blijkt, dat dit niet iedereen lukt. Zo heeft een kwart van de Nederlandse huishoudens de administratie niet op orde. Veertig procent heeft moeite met rondkomen. Een derde heeft onvoldoende geld achter de hand. “Zorgelijk”, vindt Brasjen, “want zonder spaargeld ben je maar één tegenslag van financiële problemen verwijderd.”

In haar werk ziet de consulent dat veel mensen moeite hebben met rondkomen. “Dat kan verschillende oorzaken hebben. Met wisselende inkomsten bijvoorbeeld is het lastiger om je inkomsten en uitgaven in balans te houden. Ook ingrijpende levensgebeurtenissen kunnen tot geldzorgen leiden, zoals echtscheiding of werkloosheid.”

Sparringpartner

Het Geldloket helpt mensen door vragen over geldzaken te beantwoorden en door mee te denken als financiële sparringpartner. Brasjen: “Wij kunnen een financieel overzicht maken, checken of er recht is op toeslagen of regelingen, een bespaarplan maken of tips geven voor het omgaan met wisselende inkomsten. De klant gaat naar huis met concrete handvatten om de financiën te verbeteren.

Benieuwd hoe de financiën ervoor staan? Inwoners van Amersfoort maken een gratis afspraak bij Geldloket Amersfoort via www.geldloket.nl. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie