Ibérica de Danza
Ibérica de Danza Arco Visuales

Ibérica de Danza steekt Spaans danscultuurgoed in een moderne jas

14 november 2019 om 09:21 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op vrijdag 22 november is Ibérica de Danza te zien in Flint met de jubileumvoorstelling ‘Figaro, Barbier van Sevilla.’ In een ballet van vier bedrijven, voorzien van imposante geprojecteerde beelden, wordt u meegenomen naar het Madrid, Sevilla en Wenen van vroeger.

Het internationaal geroemde Ibérica de Danza steekt op fenomenale wijze het Spaanse danscultuurgoed in een moderne jas. In 2018 vierde het gezelschap het 25-jarig jubileum en als kers op de taart vond begin dit jaar in de thuisstad Madrid de première van ‘Figaro, Barbier van Sevilla’ plaats. Beaumarchais schreef het originele toneelstuk in 1772, Rossini nam het een dikke veertig jaar later als basis voor een hilarische opera. Ibérica de Danza zet de klassieker echter in een geheel ander daglicht, met uiteenlopende Spaanse dansstijlen als klassiek Spaans ballet, flamenco, flok, moderne dans en met als extraatje een vleugje commedia dell’arte.

In deze herbewerking bevinden we ons in een tijdloze ruimte van abstracte steden, die doen denken aan Madrid, Sevilla en Wenen. Ook de muziek past zich aan de nieuwe context aan. Wat overeind blijft is het thema: de bespotting van de gevestigde moraal. Maakt u zich op voor een show vol kleurrijke dans en elegante komedie.

Kaarten
Kaarten voor ‘Figaro, Barbier van Sevilla’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie