Recreatief groen of zonnevelden ten noorden van Vathorst?
Recreatief groen of zonnevelden ten noorden van Vathorst? HHNK

Vragen over plannen met Vathorst-Noord

13 november 2019 om 07:14 Politiek

VATHORST Er moet duidelijkheid komen wat er precies in Vathorst-Noord gaat gebeuren. Dat vinden Stichting Behoud Over de Laak en Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort.

Jeroen van der Veer

Zij hebben een brief gestuurd naar de burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort. Aan het college is in 2016 een opdracht gegeven om aan een bestemmingsplan te werken, maar volgens de twee partijen is daar nog weinig van te zien.

DUIDELIJKHEID ,,Wij vragen het college en de gemeenteraad nu aan te geven wanneer het bestemmingsplan Vathorst-Noord conform de eerdere besluitvorming wordt gepresenteerd", laat Chris Bruijnes, voorzitter stichting Behoud Over de Laak, weten. ,,De bevolking van Vathorst heeft zich in 2015 en 2016 serieus ingespannen om tot een goede groen recreatieve invulling te komen met behoud van het open polderlandschap. Zij hebben nu recht op helderheid en uitvoering van het perspectief waar zij zelf aan meegewerkt hebben."

NIEUWE WET Diverse plannen zijn de revue al gepasseerd, maar volgens de twee is er nog geen duidelijkheid. ,,Zowel tijdens de participatie als tijdens de besluitvorming is steeds uitgegaan van Vathorst-Noord als een samenhangend gebied", aldus Bruijnes, die het gevoel krijgt dat het college alleen nadenkt over het Hammetje, de middenstrook en het watergebied. ,,Hierdoor wordt aan de recreatieve ontwikkeling van het gebied, zoals bedoeld door bewoners en raad, ernstig tekort gedaan."

Omdat in 2021 een nieuwe Omgevingswet in werking treedt, willen Stichting Behoud over de Laak en de SGLA snel duidelijkheid. ,,Het wordt tijd dat het college eindelijk de opdracht van de raad tot uitvoering brengt."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie