Afbeelding
Rage Club

Rage Club: zwaardvechten voor mensen met onderdrukte boosheid

12 november 2019 om 12:28 Overig

AMERSFOORT Rage Club houdt op zaterdag 23 november een workshop voor zowel mannen als vrouwen met (onderdrukte) boosheid in Amersfoort. Rage Club wil mensen helpen om hun boosheid en frustratie niet destructief, maar juist constructief en doelgericht in te zetten.

,,Sommige mensen zijn nooit boos of durven dit nooit te zijn. Dit kan zijn omdat ze hun boosheid onderdrukken. Deze mensen leren in de workshop om boosheid en frustratie te gebruiken om grenzen aan te geven en voor hun behoeftes op te komen. Anderen zijn juist vaak boos en hebben een kort lontje. Zij leren dit op een veilige, gezonde en maatschappelijk geaccepteerde manier te uiten."

,,'Boos zijn' is een taboe en heeft door de geschiedenis heen een negatieve reputatie opgebouwd. Het behoort zelfs tot één van de hoofdzonden van de katholieke kerk", schrijft de organisatie. ,,We zijn het verleerd om op een goede manier onze boosheid te uiten en die van de ander te ontvangen. Terwijl woede ook al kracht kan worden gebruikt mits je veilig en verstandig mee omgaat. Goed met boosheid omgaan leidt tot meer assertief gedrag en minder agressief gedrag."

Ze gebruiken de symboliek van het zwaard die staat voor vrijheid. Ze doen oefeningen met nylon zwaarden die niet scherp zijn en gebruikt worden bij historisch zwaardvechten. ,,We werken daar op een veilige manier mee (professionele maskers en bescherming)."

Het is voor elke man of vrouw die een longsword kan vasthouden vanaf 17 jaar bij de Danswerkplaats aan de Oude Fabriekstraat 20. Meer informatie via info@rageclub.nl, inschrijven kan hier.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie