Leren voor de toekomst op basisschool De Wijde Wereld

8 november 2019 om 14:28 Nieuws Deel je nieuws

PERSBERICHT

Amersfoort 8-11-2019

Leren voor de toekomst op basisschool De Wijde Wereld.

De Wijde Wereld, openbare Meerkring basisschool biedt in samenwerking met IMC Basis een eigentijds lesprogramma aan bovenbouwleerlingen. Uiteenlopende vakgebieden worden tijdens een programma van 2 jaar op een speelse manier aangeboden. Bevlogen gastdocenten geven les in o.a. Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde en Beeldende Kunst, waarbij de kinderen ontdekken wie ze willen zijn en wat ze later kunnen worden. De nadruk ligt hierin op zelf doen en ervaren. Tijdens de gastlessen worden de kinderen geënthousiasmeerd voor het vak, waarna ze daarna zelf aan de slag mogen en waar mogelijk op excursie gaan binnen het Amersfoortse bedrijfsleven.

 “Dit programma biedt onze leerlingen een mogelijkheid om de wereld om hen heen te ontdekken en te ervaren wat zij leuk vinden en waar hun talenten liggen”.  Quote Directeur Irma Wijdeven

Naast het ervaren van de beroepen en vakgebieden is er ook aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden zoals presenteren, samenwerken, invloed uitoefenen, conflict hanteren en debatteren. Dankzij ruime aandacht voor hun competenties kunnen de leerlingen hun interesses en talenten ontdekken. Met deze ervaringen en ontmoetingen in het achterhoofd kunnen ze gemotiveerde keuzes maken voor hun toekomstige opleiding en baan.

Het IMC Basis programma op De Wijde Wereld is sterk verbonden met Amersfoort en wordt mogelijk gemaakt door een netwerk van betrokken gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren zoals de gemeente Amersfoort, het Jeugd educatie fonds en AMEX logistics.

Het eerste vak op het programma is journalistiek. Mocht u of uw bedrijf zo enthousiast zijn over dit initiatief en wilt u mee helpen, ze zijn nog op zoek naar gastdocenten voor de rest van het programma. Meer informatie www.imcbasis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie