Urban Sports kan overal in de stad

7 november 2019 om 16:50 Nieuws Deel je nieuws

Na een succesvol eerste jaar van Urban Sports Amersfoort, gaat US Amersfoort het twee jaar in. US Amersfoort is een samenwerkingsverband tussen GymXL, The Bootcampclub Amersfoort en basketbalvereniging Crackerjacks. In dit project laten de verenigingen jongeren kennismaken met urban sports als freerunning, kickboksen en 3X3 Basketball en laat hen het plezier van samen sporten beleven. Doel is om de sportdeelname onder jongeren structureel te verhogen. Door het urban karakter van de sporten is er een lage drempel om mee te doen. In een urban sfeer, passend bij de belevingswereld van jongeren, kunnen zij zich via US Amersfoort fysiek, maar ook sociaal ontwikkelen.

“De populariteit van urban sports groeit duidelijk. Wij zien het traditionele lidmaatschap van sportverenigingen afnemen onder jongeren. Niet dat jongeren niet willen sporten. Jongeren willen juist wel sporten, maar dan in een ander verband. Minder met verplichtingen, maar meer vrijblijvend. Urban sports sluiten hierop goed aan” aldus Adrie van Wonderen. Hij is als één van de initiatiefnemers, nauw betrokken bij US Amersfoort. In de zomermaanden boden de verenigingen freerunning, kickboksen en 3X3 Basketball aan op de pleintjes in Amersfoort. Veel jongeren namen deel aan de activiteiten.   

De verenigingen laten jongeren in clinics op scholen kennismaken met freerunning, kickboksen en 3X3 Basketball. “De sporten zijn dynamisch en laagdrempelig. Je kan ze overal in de stad doen” gaat Adrie van Wonderen verder. "Dit spreekt jongeren aan." Ook na schooltijd worden deze sporten aangeboden. Onder deskundige begeleiding kunnen jongeren de sporten doen. In de zomermaanden waren de activiteiten buiten. In de wintermaanden worden deze activiteiten binnen georganiseerd. Ieder dinsdag - tussen 17:00 - 19:00 uur – wordt freerunning, kickboksen en 3X3 Basketball aangeboden in Sporthal Juliana van Stolberg te Amersfoort. Iedereen is welkom. Deelname is gratis. “Heb je zin. dan kom je. Heb je een keertje geen tijd of geen zin, dan kom je niet. Geen probleem. Dan kom je gewoon de volgende keer weer.”

Het initiatief is uniek en heeft ook aandacht op Europees niveau. In de zomer nomineerde NOC*NSF basketbalvereniging Crackerjacks voor de #BeActive award van de Europese Commissie vanwege hun vernieuwend sportaanbod en initiatieven om de jeugd kennis te laten maken met sporten. 

Meer info: info@03X3.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie