Scouting Driebergen viert 95-jarig jubileum en haar nieuwe vloer!

7 november 2019 om 14:40 Verenigingen Deel je nieuws

Dank aan Rotary club Driebergen:

Ieder jaar voor Kerst is er in Driebergen een sponsorloop: de 'Santa Run' die succesvol wordt georganiseerd door Rotary club Driebergen. Het goede doel was: Scouting Driebergen. Alle jeugdleden&leiding liepen mee! Dankzij de Rotary begon het jubileumjaar voor ons heel goed doordat we nu de mogelijkheid kregen om één van onze lokalen uit te rusten met een nieuwe vloer. Door onze leverancier Klift Roest, is er een prachtige nieuwe vloer gelegd. Hartelijk dank aan Rotary club Driebergen, en aan iedereen die meegelopen heeft.  

 

Scouting Driebergen viert 95e jubileum:

Met een reünie, een feestelijke opkomst en aansluitend een gezellig kampvuur viert de Hermansgroep haar jubileum. Ondanks dat vrijwilligers schaars zijn, draait de Hermansgroep 40 zaterdagen per jaar een uitdagende opkomst voor 150 kinderen. En dat al 95 jaar! Tijdens de reünie op 16 november zien veel (oud)scouting vrienden elkaar weer. Scouting is door de jaren heen weinig veranderd. Waar de scoutinggroepen vroeger nog bestonden uit gescheiden jongens- en meisjesspeltakken draaien nu alle groepen gemengd met elkaar. Met een grote groep kun je namelijk een groter spel doen in het bos of op het terrein én daarnaast zorgen we ervoor dat er op deze manier altijd voldoende leiding aanwezig is.

 

Recent gestart op veler verzoek, een speltak voor 18+:

Op verzoek van oudere jeugd en leiding, zijn we afgelopen jaar gestart met een nieuwe speltak: de Stam. Een speltak voor de leeftijd 18+, die de eerste zaterdag van de maand bijeenkomt voor uitdagende spellen, en andere Scouting activiteiten. De opkomsten worden georganiseerd voor- en door de leden van de Stam en de reacties zijn erg goed!

Wil je een keer komen kijken bij de Stam, of bij één van de andere speltakken, kijk dan eens op onze website, www.hermansgroep.nl

 

Vrijwilligers altijd welkom:

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor ons onderhoudsteam en/ of onze verhuurorganisatie. Ook kun je alleen- of in clubverband een handje helpen op ons terrein. Dit kan tijdens NL doet of op andere momenten in het jaar. Scouting Driebergen: vele handen maken immers licht werk!

 

Op weg naar 2024, Scouting Driebergen bestaat 100 jaar:

Scouting Driebergen gaat op weg naar haar 100e jubileum. Er zijn al plannen voor een jubileumboek, maar tot die tijd komen er weer gewoon 150 jeugdleden elke zaterdag. De Hermansgroep is er klaar voor!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie