Corine Twigt en Gerhard Bosch
Corine Twigt en Gerhard Bosch Indebuurt033

Gratis inloopspreekuur Werk en Ontslag voorziet in behoefte

7 november 2019 om 14:14 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het wekelijkse inloopspreekuur ‘Werk en ontslag’ in de Informatiewinkel in Het Pluspunt blijkt in een behoefte te voorzien. In de afgelopen maanden klopten veel inwoners van Kattenbroek en omliggende wijken aan bij Corine Twigt (juridisch medewerker bij Indebuurt033) en Gerhard Bosch (advocaat arbeidsrecht bij Bosch advocatuur en vrijwilliger bij Indebuurt033) met vragen op het gebied van arbeidsrecht.

De meeste vragen hadden betrekking op de beëindiging van een arbeidsovereenkomst. Veel inwoners gebruikten het spreekuur om een beëindigingsovereenkomst te laten beoordelen. Corine: 'Slim om zo'n check te laten doen. Zo voorkom je dat je vergoedingen misloopt of ongewild rechten prijsgeeft.' Opvallend veel vragen hielden verband met arbeidsongeschiktheid. Gerhard: 'Ziekte veroorzaakt in een arbeidsrelatie vaak spanning. In zo'n situatie wil een werknemer graag even sparren en weten wat de rechten en verplichtingen zijn. Een gesprek van een half uur blijkt vaak al voldoende om bij de werknemer de druk van de ketel te halen.' De overige vragen liepen qua onderwerp nogal uiteen: van gedoe over een eindafrekening die maar niet wil kloppen, een geschil over disfunctioneren tot een ten onrechte gegeven officiële waarschuwing. Kortom: de doorsnee vragen waar iedere werknemer weleens tegenaan loopt.

Gerhard: 'Soms kunnen we de hulpvraag beantwoorden met een advies. Soms gaan we verder, en helpen we bijvoorbeeld bij het opstellen van een brief of het schrijven van een verweer.' Corine voegt toe: 'Wat je ziet, is dat de wijkbewoners dankbaar gebruik maken van laagdrempelige hulp in hun buurt. Mensen vinden het prettig in een vertrouwde omgeving te kunnen binnenlopen om daar hun verhaal te doen. Vaak zijn ze verrast dat professionele hulp gewoon om de hoek te halen is. Met Gerhard als arbeidsrechtadvocaat hebben we veel kennis in huis.'

Het gratis inloopspreekuur wordt gehouden iedere donderdag van 10.00 uur tot 11.00 uur in de Informatiewinkel in Het Pluspunt (Hof der Gedachten 26, Amersfoort). Aanmelden vooraf is gewenst, maar niet verplicht. Aanmelden kan telefonisch via 033-7370353 of per e-mail via noord@indebuurt033.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie