Afbeelding
Rene castelijn

The Incredible Shrinking Man

9 november 2022 om 00:01 Podiumkunsten

DE LIEVE VROUW The Incredible Shrinking Man meets Mini Miss Miraculous - Arne Hendriks & Club Gewalt. Kunstenaar Arne Hendriks nodigt je uit om je een wereld voor te stellen waarin de mens krimpt tot een lengte van vijftig centimeter. Een mens die beter op de aarde past. 

Wat als de mens maar vijftig centimeter lang zou zijn? Wat als de evolutie omkeerbaar is? Wat als we als mens niet alleen maar minder moeten consumeren, maar dit daadwerkelijk verlangen? Wat als het gewoon een kwestie is van oefenen?

The Incredible Shrinking Man is een artistiek, speculatief onderzoek van kunstenaar/onderzoeker Arne Hendriks naar de mogelijkheden om een mens te creëren van vijftig centimeter. Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Het belang van het onderzoek wordt erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

Deze voorstelling is zaterdag 12 november om 20.30 uur te zien in De Lieve Vrouw. Kijk voor kaarten op www.lievevrouw.nl of bel naar: 033-4226555.

Saskia Tuijp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie