cursist aan het werk
cursist aan het werk Ageeth Hummeling

Gratis basislessen voor volwassenen

4 november 2019 om 14:41 Onderwijs Deel je nieuws

Stichting Prago geeft speciale lessen taal, rekenen en computeren voor volwassenen die moeite hebben met leren, zoals laaggeletterden. Goed nieuws: deze lessen starten binnenkort ook in Wijkhuis De Driehoek in Amersfoort.

 

De Driehoek wordt de derde leslocatie in Amersfoort van Prago, een snelgroeiende stichting die speciale lessen geeft voor volwassenen die niet terecht kunnen in het reguliere onderwijs. Cursisten van Prago zijn bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke of psychische beperking. De lessen zijn ook geschikt voor mensen die Nederlands leren als tweede taal. Iedereen krijgt les van een bevoegd docent en extra hulp van een begeleider. De cursisten leren praktische basisvaardigheden waar je elke dag iets aan hebt: lezen, schrijven, rekenen, internetten en mailen.

 

Maatwerk

Coördinator en docent Renée Perey is blij met de nieuwe leslocatie in de Driehoek. ‘Ik geef al jaren les bij Prago en overal zie ik mensen opbloeien. De meeste cursisten zijn laaggeletterd. Voor hen is de wereld best ingewikkeld. Bij ons leren ze nieuwe dingen, doen nieuwe contacten op, krijgen meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren. Fantastisch om te zien!’ Leren bij Prago is altijd maatwerk: elke cursist volgt zijn eigen programma, op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Maar wel in een gezellige groep. En, ook niet onbelangrijk: de lessen in Wijkhuis De Driehoek zijn gratis.

 

Woensdagmiddag

De lessen in Wijkhuis De Driehoek aan de Woestijgerweg 3 zijn elke woensdag van 14-16 uur, start woensdag 13 november. Liever op een andere dag naar school? Dat kan, want er is ook nog plaats op maandagavond en donderdagavond in De Wissel (Calveen) en op donderdagochtend in De Nieuwe Sleutel (Soesterkwartier). Info en aanmelden: Renée Perey, renee.perey@prago.nl, 06 132 611 39. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie