Leesclub
Leesclub Arjanneke van den Berg

Lezing programmamaker Teun van de Keuken: Supermarktsurvivalgids

2 november 2019 om 14:48 Activiteiten

AMERSFOORT 'Hoe overleef ik de supermarkt?' Journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken komt dinsdag 12 november naar bibliotheek de Eemhuis om aan de hand van zijn succesvolle boek de 'Supermarktsurvivalgids' de beste survivaltips te geven. 

Het is niet de eerste keer dat Van de Keuken zich uitlaat over eten, hij schrijft onder andere columns over eerlijk eten en is maker van het NPO-programma 'De Keuringsdienst van Waarde'. 

KRITISCHE VOORLICHTING In de Supermarktsurvivalgids ligt van de Keuken de lezer kritisch voor over de voedingsmiddelen die supermarkten verkopen, met onderzoek naar feiten en fabels bij allerlei praktijken en achtergronden rondom de productie, de marketing en de consumptie van etenswaren. Van de Keuken voert de bezoekers deze avond mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de supermarkt en vertelt waar consumenten de grootste 'gevaren' kunnen verwachten.

NEDERLAND LEEST De lezing wordt het in kadere van Nederland Leest georganiseerd, de grootste leescampagne van Nederland. Dit jaar heeft de campagne als thema 'duurzaamheid'. De bibliotheek geeft in november leden en niet-leden gratis het boek 'Winterbloei' van Jan Wolkers weg. Voorwaarden? Lees het boek en praat er met anderen over. 

Er is voor het thema duurzaamheid gekozen wegens het besef dat in tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling er wat aan duurzaamheid mag worden gedaan. 

LEZING De lezing over de Supermarktsurvivalgids is op dinsdag 12 november in de Bibliotheek het Eemhuis. Een ticket is te koop bij de Bibliotheek Eemland en kost € 12,50. Bibliotheekleden krijgen een korting van € 2,50. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie