Veenendaalse organiseert K-pop Random dance

30 oktober 2019 om 16:45 Mensen Deel je nieuws

Veenendaal 26 oktober 2019

De 16 jarige Manel heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer een K-pop Random dance georganiseerd. Ongeveer 40 jongeren, veelal meiden, hebben afgelopen zaterdag opnieuw hun dansmoves laten zien in buurthuis De Driehoek. Er wordt gedanst op K-pop muziek. De kunst is om het dansje zo goed mogelijk na te bootsen. Als je het dansje kent doe je mee.
K-pop is een afkorting voor Korean populair (music)). Het is een Koreaans muziekgenre en bestaat uit een mix van verschillende muziekstijlen, zoals hiphop en popmuziek.

Het zijn veelal jongens-/of een meidengroep zoals BTS, Blackpink en, Big Bang enz. 

Manel: “De eerste keer dat ik een Random dance heb georganiseerd waren we met z’n vijftienen. Afgelopen zaterdag kwamen er rond de 40 personen. De meesten komen uit Bennekom, Wageningen, Almere, Rotterdam en een paar zelfs uit Antwerpen. Ik zag op youtube mensen die zo dansten en ik wilde dat ook kunnen dus toen ben ik thuis gaan oefenen en heb ik mensen benaderd die dit ook willen leren En nu doen we ook danscovers van de songs. Dat moeten we dan oefenen in een danszaal. In de Kerstvakantie staat er weer een Randomdance gepland.”
Wil jij ook meedoen stuur dan email dan naar driehoekveenendaal@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie