Votsotsa ontdekt herfstblaadjes
Votsotsa ontdekt herfstblaadjes DierenPark Amersfoort

Herfstvertier in DierenPark Amersfoort

30 oktober 2019 om 10:29 Dieren Deel je nieuws

Fel gekleurde blaadjes, kastanjes en paddenstoelen… het is volop herfst en dat merken ook de dieren in DierenPark Amersfoort. “Ons park ligt midden in het bos en het is mooi om te zien hoe de dierbewoners elk op hun eigen manier omgaan met de veranderingen van de seizoenen”, vertelt Dierverzorger Lotte Gielen. “Dieren die de dwarrelende blaadjes extra leuk vinden, verrassen wij daarom af en toe met extra veel blad dat elders in het park is verzameld.”

“De tijgers stormen gelijk op de berg herfstbladeren af en de blaadjes vliegen hier dan ook geregeld in het rond.” Niet alleen de tijgers, maar ook de stokstaartjes en votsotsa’s waren wel nieuwsgierig naar de geel- en bruingekleurde bladeren in hun verblijf. “De tijgers en andere katachtigen gaan echt met de bladeren spelen, de votsotsa’s vinden het dan weer lekker om van te knabbelen”, laat de Dierverzorger weten. De stokstaartjes duiken in de neergelegde berg van herfstmateriaal. “Stokstaartjes zijn echte gravers en zo’n hoop bladeren wordt dan ook meteen omgespit.”

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen elke dag van het jaar zien hoe de dieren reageren op de verschillende seizoenen, het park is het hele jaar, zeven dagen per week geopend.

Twee stokstaartjes
Tijger speelt met bladeren
Tijger duikt in herfstbladeren
Stokstaartje tussen de blaadjes
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie