In zeven weken gaan de moeders op zoek naar een gelukkig en succesvol leven.
In zeven weken gaan de moeders op zoek naar een gelukkig en succesvol leven. Bianca van der Linden-Snel

'Warm bad' voor single supermoeders

29 oktober 2019 om 11:03 Verenigingen

NIEUWLAND Single SuperMom is nu ook in Amersfoort. Vanaf 4 november geven twee ervaren single moeders, samen met een professional, andere single moeders een spreekwoordelijk 'warm bad'. In zeven weken gaan de moeders op zoek naar een gelukkig en succesvol leven. En een Single Happy Mom betekent Happy Kids.

Bianca van der Linden-Snel

Eva Yoo Ri Brussaard is initiatiefnemer van de stichting Single Moms waarvan de bijeenkomsten 'Durven Doen' een onderdeel zijn. De stichting is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. ,,Veel alleenstaande moeders redden het prima, maar er is ook een groep die in armoede leeft. Daar willen wij landelijk iets aan doen. Niet alleen voor de moeders maar ook voor de kinderen."

TRAINING De vragen: Wie ben ik? Wat wil ik en wat heb ik daarbij nodig spelen een belangrijke rol. Bewustwording en elkaar op weg helpen naar (vrijwilligers)werk of ondernemerschap en naar een netwerk van moeders in dezelfde situatie. Een ijzersterk landelijk traject waarvan al is gebleken dat het werkt. Dankzij de bijdrage van indebuurt033 en de vrijwilligers van de Herberg start dit traject nu in Nieuwland. De trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor alleenstaande moeders. Moeders die te maken hebben met weinig geld, eenzaamheid of sociaal isolement, maar ook voor moeders die zich op een andere manier willen versterken.

Monique van het Hof en Leslie Haulussy hebben zich verbonden aan het programma. ,,Met dit traject willen wij de moeders een doel geven. Ik weet zelf hoe het is als alleenstaande moeder om alle ballen hoog te houden. Het vragen om hulp is vaak lastig. Met deze training leer je bewust kijken naar jezelf en je leert mensen kennen die in dezelfde situatie zitten. Na die weken stopt het wat ons betreft niet. We gaan leuke evenementen regelen voor de moeders en kinderen zoals een dagje weg, kosteloos of tegen een kleine vergoeding. Verder zijn er geregeld leuke kortingsbonnen. We denken mee met moeders die het financieel wat minder hebben", licht Monique toe.

BEWUSTWORDING Leslie is al zes jaar alleenstaande moeder. Ze heeft haar doel als bewegingscoach inmiddels gevonden. ,,Ik zie en hoor veel in de Herberg. Vrouwen met verschillende culturele achtergronden die tegen dezelfde moeilijkheden aanlopen. Dit programma werkt door de positieve benadering. Samen met andere alleenstaande vrouwen sla je de handen ineen. Je bent namelijk niet alleen. Alleenstaande vrouwen weten vaak niet wat er allemaal mogelijk is, je kunt elkaar helpen. Na het programma krijg je iets tastbaars, een certificaat; het bewijs dat je aan jezelf hebt gewerkt. Ik vind de quotes in het boek 'Durven Doen' van de stichting erg mooi zoals 'Samen sterk worden, je bent niet alleen'. Zo is het."

Inschrijven kan via event@singlesupermom.nl.

Meer op www.deherbergnieuwland.nl, www.wijzijnnieuwland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie