Afbeelding
BDU Media

Debat in Eemhuis: Slibt Amersfoort dicht?

29 oktober 2019 om 15:07 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Slibt Amersfoort dicht? Wethouder Buijtelaar gaat woensdag 30 oktober in debat over de bereikbaarheid van de stad met met Josja Veraart (Milieufederatie) en Walrick Halewijn (binnenstadondernemers). Uiteraard mag ook het publiek zich in de discussie mengen. Debatleider: Kees Hoogendijk (RTV Utrecht)

Wat betekent de bevolkingsgroei en de toename toeristenstroom voor onze stad. In een groot interview heeft wethouder Hans Buijtelaar het over de mobiliteit van de inwoners en bereikbaarheid van de stad, over de beslissingen die volgens hem  genomen moeten worden om niet dicht te slibben.
Hij gaat op woensdag 30 oktober in debat met Josja Veraart van Milieudefensie, die zeker te berde zal brengen dat de tijden veranderen en iedereen rekening moet houden met het klimaat, en met Walrick Halewijn (binnenstadondernemers) die vast de nodige vragen en opmerkingen heeft betreffende het autoluw maken van de binnenstad.

De zaal is open vanaf 19.30 uur, het debat van 20.00 tot 21.00 uur in de Keizaal van bibliotheek Het Eemhuis.

SAMENWERKING De Stad Amersfoort, RTV Utrecht en de Bibliotheek Eemland startten september 2016 met het Lokaal Mediacentrum; een journalistiek platform waarin door samen te werken meer verdieping van inhoudelijke thema's mogelijk wordt, maar waar ook ruimte ontstaat voor talentontwikkeling, kennisuitwisseling en het beter gebruik maken van elkaars producties.
Voor RTV Utrecht en De Stad Amersfoort biedt dit kansen om de kijkers en lezers meer achtergronden en analyses te bieden. Voor Bibliotheek Eemland biedt de samenwerking de mogelijkheid één van haar doelstellingen te realiseren, namelijk om inwoners informatie te bieden zodat die in staat zijn te participeren in de lokale samenleving door het organiseren van debatten.
Eerdere debatten gingen over Vluchtelingen, Sport in Amersfoort, de dienstverlening van Syntus en probleemjongeren.  

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie