Amazing Grace
Amazing Grace De Lieve Vrouw

Filmprogramma De Lieve Vrouw tot woensdag 6 november

28 oktober 2019 om 16:54 Film Deel je nieuws

PREMIÈRES & NIEUW


AMAZING GRACE | ALAN ELLIOTT, SYDNEY POLLACK

In januari 1972 nam Aretha Franklin (1942-2018) haar album ‘Amazing Grace’ op in New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. ‘Amazing Grace’ is nog altijd het bestverkochte album in het gospelgenre. Een unieke must-see documentaire met nooit eerder vertoonde filmopnames van het concert en tevens de kerkdienst van het succesvolste gospelalbum ooit.


BLADE RUNNER: THE FINAL CUT | RIDLEY SCOTT
Ridley Scott’s definitieve versie van de sciencefictionklassieker Blade Runner: ‘The Final Cut’ is tijdelijk terug in de bioscoop. Het verhaal speelt zich af in 2019 in Los Angeles en neemt ons mee in het inktzwarte toekomstbeeld met relevante onderwerpen als het klimaat, migratie en identiteit. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS.


SPECIALS

ONE WAY TICKET TO MARS
THE MARTIAN (2015) | RIDLEY SCOTT
DO 31 OKT 19:30 UUR
Na een storm blijft astronaut Mark Watney (Matt Damon) op Mars achter omdat zijn team denkt dat hij dood is. Kan hij ooit terug naar huis?

> Met inleiding door Jan Salden.

THE ROYAL BALLET

DI 5 NOV 20:15 UUR

CONCERTO/ ENIGMA VARIATIONS / RAYMUNDO ACT III
Een gecombineerd programma: van klassiek Russisch ballet ('Raymundo Act III'), tot ballet met Brits karakter ('Enigma Variations') en MacMillans fusie van klassieke techniek met een eigentijdse inslag ('Concerto').

RETROSPECTIEF

DI 5 NOV 20:55 UUR   

DE JEUGD VAN IVAN (1962)  | ANDREJ TARKOVSKI

Tarkovski's eerste speelfilm ging in het Westen in première op het filmfestival van Venetië en won direct de Gouden Leeuw. De geëngageerde film gaat over de persoonlijke getuigenis van een Russische jongen.

> Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie