Afbeelding
Ewerdt Heideman

Wegens succes op herhaling: theatercollege Govert Schilling in het Eemhuis

28 oktober 2019 om 06:43 Evenementen

AMERSFOORT Vorig jaar zat de Bibliotheek het Eemhuis twee keer volledig vol vanwege het uitverkochte theatercollege Buitenaards. Daarom kwam wetenschapsjournalist en sterrenkundige Govert Schilling op uitnodiging van de Bibliotheek Eemland en Kunsthal KAdE zondag gewoon nog een keer. Schilling nam het publiek mee op een fascinerende speurtocht naar buitenaards leven. 

Wat weten we eigenlijk van het heelal? Kunnen we op een dag bezoek van aliens verwachten? Ufo's, ruimtereizen, buitenaardse beschavingen - alles komt voorbij in dit kosmische spektakel over de vraag hoe uniek het leven op aarde is. Samen met het publiek en aan de hand van verschillende proefjes probeert Schilling de geheimen van het heelal te ontrafelen. Bestaat er zoiets als een wiskundige formule om te bepalen hoe groot de kans is dat we niet alleen zijn in dit immens grote heelal? Geïnspireerd door de populairwetenschappelijke theatercolleges van het tv-programma DWDD University, werd de grote hal van het Eemhuis omgetoverd tot een multimediaal planetarium met grote planeten aan het plafond. Tijdens de voorstelling was er live muziek onder leiding van Thijs Borsten.

TICKET TO MARS Kunsthal KAdE heeft nog tot 12 januari de tentoonstelling One Way Ticket to Mars die qua thema aansluit bij het theatercollege van Schilling. One Way Ticket to Mars laat de bezoeker verschillende aspecten van de reis en het verblijf op Mars ervaren. Hoe weerbarstig zijn de condities van de nieuw te ontdekken planeet? Is wonen op Mars een angstaanjagend idee of juist een prikkelende gedachte? Wetenschapsjournalist Govert Schilling stelt voor de tentoonstelling een tijdlijn samen met de belangrijkste hoogtepunten en unieke objecten uit de ruimtevaartgeschiedenis van Mars. Daarnaast laat hij de schoonheid van de planeet zien met foto's van NASA en ESA.

Bron video: Smulders AV

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie