Escape room op De Amersfoortse Berg
Escape room op De Amersfoortse Berg D. Reijneker

Groep 8-leerlingen opgesloten in escape rooms van De Amersfoortse Berg

18 oktober 2019 om 21:08 Onderwijs Deel je nieuws

Leerlingen van De Amersfoortse Berg, een openbare school voor havo en vwo, zijn de competitie aangegaan om de beste escape room te bouwen. Deze werden uiteindelijk de laatste dag voor de herfstvakantie getest door zo’n 120 leerlingen uit groep 8 van de School op de Berg en De Bolster.

Een volledige gang met lokalen is binnen vier dagen omgebouwd tot maar liefst zestien verschillende escape rooms. Tijdens dit project leren leerlingen met elkaar samenwerken, budget beheren, puzzels bedenken, decoratie te regelen en dit alles voor elkaar te pitchen. Er is een vliegtuig neergestort in de jungle waar ze uit moeten ontsnappen, een ziekenhuis met een op hol geslagen arts, een Casa de Papel-bankroof en het onder pubers populaire Area 51 is nagebouwd.

Het ontwikkelen van een escape room is sinds vorig jaar een vast onderdeel van het schooljaar van leerjaar twee op De Amersfoortse Berg. Na een week lang werken en bouwen, werden op vrijdag 18 oktober de escape rooms getest en werd er afgesloten met een prijsuitreiking. Nieuw dit schooljaar was dat leerlingen uit groep acht zijn uitgenodigd om de escape rooms te testen en hun ervaring met de bouwers van de escape room te delen.

Dit schooljaar zijn twee klassen van de School op de Berg tijdelijk gehuisvest binnen De Amersfoortse Berg. Deze gezamenlijke huisvesting kent nu al een meerwaarde doordat de samenwerking tussen het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs wordt versterkt. Ook de leerlingen van De Bolster kwamen langs. Uiteindelijk gingen drie klassen er met de eerste prijs vandoor.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie