Aletta van Eck: ‘Ook in Nederland is de nood soms hoog.’

14 oktober 2019 om 16:35 Maatschappelijk Deel je nieuws

‘Recht doen, omzien naar de ander. Deze opdracht die we uit de bijbel meekrijgen motiveert mij om iets extra’s te willen doen voor de mensen in mijn omgeving. Een grote groep mensen heeft het financieel niet makkelijk in ons land. Voor deze gezinnen is een uitstapje naar de bioscoop, een pretpark of het zwembad niet vanzelfsprekend. Laat staan dat ze lid zijn van een sportclub of één keer per jaar op vakantie kunnen. Het was tijd voor actie en dat resulteerde in het ontstaan van Stichting Eckstra.

 

Druk van de ketel

Mijn zus en zwager hebben het eerste vuurtje aangewakkerd om de handen uit de mouwen te steken. In Kenia hebben zij een kinderdagverblijf opgericht. Door te helpen waar de nood hoog is, besefte zij dat in Nederland ook nog veel werk ligt. Samen hebben we concrete plannen voor de stichting vorm gegeven. Inmiddels zijn we met een team van vijf vrijwilligers en hebben we een flyer gedrukt. Ons doel is om mensen in onze omgeving die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken iets extra’s te geven. Dit willen we onder andere doen door het uitdelen van bonnen waarmee mensen uit verschillende extraatjes kunnen kiezen. Hierbij kun je denken aan een keer boodschappen doen bij de supermarkt of een kaartje voor de bioscoop. Door een uitstapje of dagje weg halen we in hun dagelijks leven de druk even van de ketel.

 

Alle beetjes helpen

Via particulieren steun en op rommelmarkten te staan en door collectes ontving onze stichting al enkele donaties.  Via organisaties komen we aan adressen van mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Zij krijgen van ons een tasje met inhoud. Ik vind het heel bijzonder om zo iets voor mijn eigen buurtbewoners te kunnen doen.

 

Dat wij met zo weinig middelen toch al een beetje recht kunnen brengen, leert mij dat er niet veel nodig is om naar de ander om te zien.

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie