Het Rietveldpaviljoen
Het Rietveldpaviljoen Dirk Verwoerd

Toekomst-exposities vinden onderdak in Rietveldpaviljoen

11 oktober 2019 om 16:53 Kunst

AMERSFOORT Het Rietveldpaviljoen is van 16 oktober tot 6 november tijdelijk geopend voor de verschillende tentoonstellingen over de ruimtelijke inrichting en toekomst van Amersfoort. Dit gebeurt in samenwerking van gemeente Amersfoort en FASadE. 

De tentoonstellingen komen niet zonder aanleiding, volgend jaar maakt de gemeente Amersfoort namelijk een omgevingsvisie: een visie waarin staat hoe Amersfoort zich kan ontwikkelen. Het in beeld brengen van de vraagstukken vormt de aanzet naar de visie. Zo wordt duidelijk waar de visie een antwoord op moet geven. Daarover is de gemeente ook in gesprek gegaan met inwoners en organisaties uit de stad.

Volgens de gemeente is er ,,behoefte aan ruimte voor nieuwe woningen, voor groen, parkeren, voorzieningen en het opwekken van duurzame energie en tegelijkertijd is de ruimte beperkt. In aanloop naar het opstellen van een Omgevingsvisie in 2020, brengt de gemeente nu de vraagstukken in beeld waar de visie dadelijk een antwoord op moet geven.'' 

TENTOONSTELLINGEN In het paviljoen is de komende tijd de landelijke tentoonstelling Panaroma NL te zien. Een tentoonstelling ,,die ons aan het denken zet over grote opgaven in groeiende steden.'' aldus wethouder Ruimtelijke Ordering Astrid Janssen. Rijksadviseurs komen aan het woord met een advies voor de inrichting van Nederland in 2050. Daarnaast exposeert FASadE met Scholen in de Kunst foto's die zijn gemaakt naar aanleiding van de Jane's walks: buurtwandelingen met bewoners waarbij door de bril van Jane Jacobs naar de omgeving wordt gekeken. Ook toont Fotostad de expositie Zoom, op de eerste verdieping. 

PRAKTISCH Het Rietveldpaviljoen is van 16 oktober tot 6 november geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Een flyer met meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie