Charlotte Rixten geeft rondleiding in het Mondriaanhuis
Charlotte Rixten geeft rondleiding in het Mondriaanhuis Villa Mondriaan

Jongste museumdirecteur geeft gast-rondleiding in Mondriaanhuis

9 oktober 2019 om 11:02 Kunst Deel je nieuws

Op vrijdag 11 oktober geeft Charlotte Rixten, directeur van Villa Mondriaan in Winterswijk, een rondleiding in het Mondriaanhuis in Amersfoort. Rixten werd begin dit jaar als vijfentwintigjarige de jongste museumdirecteur van Nederland. 

Vanwege het vijfentwintigjarige bestaan van het Mondriaanhuis geeft Charlotte Rixten vrijdag a.s. om 13.30 uur een rondleiding door de expositie in het museum in Amersfoort. Zij zal daarbij natuurlijk ook ingaan op de periode van Mondriaan in Winterswijk, waar de jonge Piet van zijn achtste tot zijn twintigste woonde.
In Villa Mondriaan wordt o.a. aandacht besteed aan deze periode uit Mondriaans leven. Daarnaast zijn er in het museum in Winterswijk tijdelijke tentoonstellingen zoals de expositie 'Mondriaan de Mesquita'. 

Aanmelden rondleiding
Aanmelden voor de rondleiding is gewenst en kan via educatie@mondriaanhuis.nl. De rondleiding is gratis bij museumbezoek.

Jubileumactiviteiten
De gast-rondleiding is een van de activiteiten die het Mondriaanhuis organiseert in het kader van het vijfentwintigjarig bestaan van het museum. Meer activiteiten zijn te vinden op www.mondriaanhuis.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie