Afbeelding
Gregory Fréni

Dertig deelnemers aan eerste Impact Bivak

5 oktober 2019 om 18:55 Maatschappelijk

AMERSFOORT Bij de Bernardkazerne in Amersfoort vond van 2 tot en met 4 oktober de eerste editie van Impact Bivak plaats. Het pilotproject van TijdVoorActie en Defensie werd georganiseerd om jongeren een nieuwe kijk te geven op de ander, op de samenleving en op zichzelf. Tijdens de Impact Bivak namen ongeveer dertig jongeren deel aan militaire trainingen en sociale acties in Amersfoort in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd.

De samenwerking tussen TijdVoorActie en Defensie heeft als doel om de jongeren een stukje discipline bij te brengen en om hun karakter te vormen. De driedaagse Bivak werd afgesloten met een eindmars, waarin onder andere minister Bijleveld van Defensie een stuk meeliep. Ze overhandigde aan iedere deelnemer een persoonlijk getuigschrift. Volgens deelnemers was het een unieke en leerzame ervaring waarbij ze zichzelf fysiek en mentaal tegenkwamen, maar waarbij ze ook de waarde ontdekten om van betekenis te zijn voor een ander. 

TijdVoorActie is een beweging van jongeren die zelf het initiatief nemen om de samenleving vorm te geven. Via lokale jongerenvrijwilligersnetwerken worden jongeren enthousiast gemaakt om hulp en netwerk te bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben. Ondertussen zijn er in ruim 25 steden netwerken actief of in ontwikkeling. Op basis van deze pilot is het plan om vanaf 2020 jaarlijks een aantal Impact Bivaks te organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie