Alexander Beets
Alexander Beets www.denozem.com

Eerbetoon aan David Sanborn bij Observant

4 oktober 2019 om 11:02 Muziek Deel je nieuws

Woensdag 16 oktober bij Stadspodium De Observant het eerste concert uit de nieuwe serie ‘legendarische jazzartiesten' door Alexander en Marius Beets. Deze avond staat altsaxofonist David Sanborn centraal. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Jazz in de Observant, de leukste jazzclub van Midden Nederland, is sinds 2005 een begrip in Amersfoort en de regio. Veel toonaangevende nationale jazziconen hebben er in de afgelopen jaren gespeeld. Voor het JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Tijdens deze avonden wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legends’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen.

David Sanborn is een Amerikaanse altsaxofonist die vooral met fusion of crossovermuziek wordt geassocieerd, maar ook veel jazz speelt en met veel groten in de popmuziek heeft samen gespeeld. Voor deze gelegenheid speelt Alexander Beets ook op altsaxofoon.

Toen bij David Sanborn op driejarige leeftijd polio werd vastgesteld, ging hij uit therapeutische overwegingen voor het eerst saxofoon spelen. Hij groeide op in St. Louis (Missouri), waar hij vooral werd beïnvloed door talrijke bluesmusici. Al op jonge leeftijd speelde hij samen met grootheden als Albert King en Little Milton. Later kwam hij ook in contact met popmuziek, wat resulteerde in gastoptreden bij onder andere Stevie Wonder, de Rolling Stones en David Bowie. Hij ontving Grammy's voor de albums Voyeur (1982) en Double Vision (1987) en voor de single Close Up (1988). Veel succes heeft hij met albums die hij samen maakt met bassist Marcus Miller. Ook werkte Sanborn mee aan de muziek voor verschillende films, zoals Scrooged en Lethal Weapon.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie