Afbeelding
Bibliotheek Eemland

OBS De Weesboom heeft eigen bibliotheek

4 oktober 2019 om 11:00 Onderwijs

 

AMERSFOORT Tegelijk met de start van De Kinderboekenweek, woensdag 2 oktober, werd ook de nieuwe bibliotheek op school in OBS De Weesboom geopend.

Nathalie Lubbers-Beijering, locatiedirecteur van openbare basisschool De Weesboom, verwelkomde alle gasten. Om de leerlingen duidelijk te maken waarom de bibliotheek op school zo belangrijk is, kreeg de directeur hulp van twee leerlingen van groep 7. Zij vertelden met stralende ogen dat ze blij zijn met deze nieuwe boeken.

Op het programma stond het bezoek gepland van schrijfster Manon van Houdt. De leerlingen dachten deze schrijfster niet te kennen, totdat bleek dat het juf Manon van groep 3/4 is. Zij vertelde een verhaal over een jongetje dat op zoek is naar zijn allerleukste opa. Een verhaal uit haar eigen geschreven boek, dat natuurlijk ook te vinden is in de bibliotheek op school.

OBS De Weesboom, de gemeente en de Bibliotheek Eemland werkten samen om de bibliotheek op school te realiseren. In dit project wordt gewerkt aan de leesbevordering. Zo wordt de taalontwikkeling en mediawijsheid van de kinderen vergroot.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie