Afbeelding
nationalemediatheektrofee.nl

Henk Pater van Van Lodenstein College 'Mediathecaris van het jaar'

4 oktober 2019 om 09:14 Mensen

AMERSFOORT Henk Pater van het Van Lodenstein College uit Amersfoort werd uitgeroepen tot Mediathecaris van het Jaar. De prijs op 2 oktober uitgereikt door auteur Margje Woodrow tijdens de internationale 'Dag van de Schoolbibliotheek'. Naast Mediathecaris van het jaar werden ook de mooiste mediatheken van scholen in het hele land beoordeeld. 

Om de aandacht te richten op het belangrijke werk van de mediathecaris, wordt er met de verkiezing van de Mediathecaris van het Jaar erkenning gegeven aan de drijvende kracht achter de mediatheek. Leerlingen, docenten, collega's en andere gebruikers van de mediatheken in Nederland konden hun mediathecaris nomineren voor deze titel. Mediathecaris Henk Pater van het Van Lodenstein College uit Amersfoort ontving de meeste stemmen en wint een literair uitje naar keuze.

Om meer jongeren aan het lezen te krijgen zijn boeken en een aantrekkelijke leesomgeving onmisbaar. De Nationale Mediatheek Trofee sluit aan op het gedachtegoed van jeugdboekenauteur Aiden Chambers en is in het leven geroepen om het belang van een goede leesomgeving onder de aandacht te brengen bij mediathecarissen, docenten en leerlingen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie