Jongen en schildpad
Jongen en schildpad DierenPark Amersfoort

Dierendag-weekend in DierenPark Amersfoort

3 oktober 2019 om 15:17 Evenementen Deel je nieuws

DierenPark Amersfoort staat dit hele weekend in het teken van dierendag. “Bij ons is het natuurlijk elke dag dierendag”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Maar vandaag is de aftrap van een speciaal weekend waarin kinderen zelf ervaren hoe het is om dierverzorger te zijn.”

Een aantal kinderen mocht vanmorgen helpen met het verzorgen van de reuzenschildpadden in het Amersfoortse dierenpark. “Wat komt er allemaal kijken bij het verzorgen van zo’n enorme schildpad? De kinderen leerden er alles over”, vertelt de dierverzorger. “Ook mochten zij de schildpadden eten geven én hielpen zij om deze oeroude reuzen een frisse douche te geven.”

Niet alleen bij de reuzenschildpadden maar ook bij de tijgers, maki’s giraffen en andere dieren mag een aantal kinderen dit weekend de dierverzorgers helpen. “Jonge dierenfans mogen helpen met het vullen van voederballen op de Savanne en het verspreiden van kruidige geuren in het leeuwenverblijf”, laat Christel weten. “Bezoekers komen tijdens speciale dierendag-praatjes van alles te weten, bijvoorbeeld wat er bij het verzorgen van enorme roofdieren komt kijken en waarom wij soms eten verstoppen in het verblijf van de dieren.” De hele zaterdag 5 en zondag 6 oktober staan nog in het teken van dierendag in DierenPark Amersfoort.

meisje en schildpad
verzorger en bezoekers kijken mee
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie