Afbeelding
Robin van Lonkhuijsen

Podium op De Hof tijdens Coming Outdag

3 oktober 2019 om 15:50 Maatschappelijk

AMERSFOORT Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een LHBTIQ-plusser openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen. Een dag waarop 'gevierd' wordt dat ze uit de kast zijn gekomen, dit moment viert Amersfoort drie dagen lang onder het motto 'Proud to come out, proud to be out'.

Sinds een paar jaar wordt er in Amersfoort, die zich sinds 2008 regenboogstad mag noemen, een scala aan activiteiten georganiseerd rondom Coming-Outdag. Door diverse organisaties worden activiteiten en evenementen georganiseerd onder de noemer Coming Out Festival Amersfoort. Op vrijdag 11 oktober wordt het weekend gestart door traditiegetrouw de regenboogvlag te hijsen met wethouder Cees van Eijk op het Stadhuisplein. Nieuw dit jaar is het 'Coming-Out-Door'-podium op de Hof waarop diverse optredens plaats gaan vinden.

PODIUM Op vrijdagmiddag is het podium voor de jeugd, zij zullen het weekend aftrappen met een Coming Out Party. In de avond is er onder andere een ontmoeting van T-Amersfoort en een Coming-Out feest van LHBT Soest/Soesterberg. Daarnaast is in theater de Lieve Vrouw de voorstelling 'En toen schiep God Mounir' te zien. De avond wordt afgesloten door DJ Michiel van Buuren op het Coming-Out-Door-podium.

Zaterdagavond 12 oktober is er een bingoshow van Dusty Gersanowitz. Op zondag 13 oktober is er tijdens een lunch een boeklezing en de Roze Viering met aansluitend de uitreiking van het Koetje Award, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Amersfoorter die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de LHBTIQ-plusgemeenschap waarna het weekend wordt afgesloten bij het podium.

Het volledige programma is te zien op de Facebookpagina Gaylender Amersfoort.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie