Afbeelding
Kamp Amersfoort

Open middag uitbreiding Kamp Amersfoort

3 oktober 2019 om 14:38 Nieuwbouw

AMERSFOORT Kamp Amersfoort houdt op vrijdag 18 oktober een open middag. Bezoekers zijn welkom om de vorderingen van de uitbreiding te zien. Over minder dan een jaar opent op de gedenkplaats een nieuw museum.

Willemien Meershoek, directeur van Kamp Amersfoort, vertelt bezoekers over de plannen. Ook vertegenwoordigers van projectmanager Royal Haskoning/DHV en uitvoerder Salverda zijn aanwezig voor een toelichting. Er kan een kijkje genomen worden op de bouwplaats. Bezoekers kunnen de uitbreidingswerkzaamheden van dichtbij bekijken.

Deze open middag wordt gehouden op de bouwplaats op vrijdag 18 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur. Het adres is Loes van Overeemlaan 19 in Leusden. Aanmelden is niet noodzakelijk. De entree is gratis.

Kamp Amersfoort was één van de belangrijkste concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 35.000 Nederlanders werden er vastgezet. In de omgeving van het kamp, dat berucht was vanwege de terreur die er heerste, werden meer dan 350 gevangenen, veelal verzetsmensen, gefusilleerd. De nazi's voerden tienduizenden gevangenen door naar kampen in onder meer Duitsland, waar velen alsnog om het leven kwamen.

Met steun van onder meer het vfonds, de provincie Utrecht en de gemeenten Amersfoort en Leusden vindt een grondige uitbreiding van het herinneringscentrum plaats. Met tentoonstellingen en programma's wil Kamp Amersfoort zich ontwikkelen tot centrum voor educatie op het gebied van gevangenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie