Spetterend Kinderboekenfestival in het Eemhuis

2 oktober 2019 om 15:41 Overig Deel je nieuws

Op zondag 13 oktober is het Eemhuis in festivalsfeer. Dan is namelijk het Kinderboekenfestival. De spetterende afsluiting van de Kinderboekenweek heeft als thema ‘Reis mee’. In het hele pand kunnen kinderen meedoen aan workshops en knutselopdrachten, leuke voorstellingen bezoeken, meedansen tijdens de disco en meer. Schrijvers Isabel van Duijne, Marjolijn van der Bruggen en illustrator Herma Starreveld zijn er ook bij!

Het Kinderboekenfestival is er speciaal voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In alle hoeken van het Eemhuis zijn er leuke activiteiten te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een planetarium aanwezig, kunnen kinderen naar de theatervoorstelling De piraten van kamer 16, kunnen de bezoekers met wetenschapsjournalist Govert Schilling mee op reis door ruimte en tijd of met alle andere kinderen op de muziek van DJ Maxerati swingen in de disco.

Daarnaast zijn er leuke workshops zoals de workshop Reis door de ether van Medialab, gaan de kinderen op muzikale reis met de workshop muziek door Caroline Tuijtel en is er een workshop toneel door Scholen in de Kunst-docent Marjolijn van der Bruggen.

Natuurlijk is er ook nog ruimte voor voorlezen, knutselen, schminken, ijsjes eten en staan er nog veel meer activiteiten en voorstellingen op het programma.

Samenwerking

Het Kinderboekenfestival wordt georganiseer door de Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst. Daarnaast sluiten ook Medialab, de Voorleesexpress, Kunsthal KAdE, IJs van Vitelli, de Algemene Boekhandel en MBO Amersfoort aan om de activiteiten te organiseren.  

Kaartverkoop

Kinderen en hun ouders kopen een polsbandje en kunnen daarmee de hele middag aan alle activiteiten deelnemen. Voorstellingen zijn meerdere keren op de middag te zien, zodat niemand iets hoeft te missen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie