De gesloopte hekken moeten gerepareerd worden.
De gesloopte hekken moeten gerepareerd worden. Gemeente Amersfoort

Vandalen slopen Skatepark

4 oktober 2019 om 12:15 Misdaad

VATHORST Nog altijd kunnen skateliefhebbers niet op alle delen van het skatepark in Vathorst terecht. Vandalen hebben in de laatste week van de zomervakantie vernielingen aangericht en de schade wordt geschat op ruim 20.000 euro.

Jeroen van der Veer

In het laatste weekend voor de zomervakantie kreeg de gemeente Amersfoort voor het eerst meldingen over vandalisme. Al eens eerder was er iets gemold op het skatepark tegenover de Ikea, maar nog nooit op zo'n grote schaal. Zo werden er in dat weekend zestien grote hekwerken gesloopt door vandalen. Deze stonden op het hoogste en grootste toestel van het skatepark en zij moesten voorkomen dat gebruikers drie meter naar beneden kunnen vallen.

BOUWHEKKEN Doordat deze gemold zijn en het skatepark daardoor niet meer veilig is, besloot de gemeente maatregelen te nemen. In eerste instantie kondigde zij aan het gehele park te sluiten, maar dat is niet gebeurd. Alleen het grootste toestel is afgesloten door middel van bouwhekken. ,,Bij wet zijn dit speeltoestellen; die moeten voldoen aan het attractiebesluit en moeten veilig gebruikt kunnen worden", aldus gemeentewoordvoerder Brugt Groenevelt. ,,Dat is de reden waarom we er bouwhekken omheen hebben gezet."

AANGIFTE De gemeente heeft echter opgemerkt dat ook deze hekken veelvuldig worden gesloopt. Hierdoor ontstaan nog meer onveilige situaties. Inmiddels is de schade aan het gehele park opgelopen tot al 20.000 euro. ,,Wij hebben aangifte gedaan bij de politie."

De hekken worden wel weer gerepareerd en er zal de komende tijd nog meer toezicht zijn. De constructie op het hoogste punt van het skatepark wordt ook gemaakt. ,,Dat combineren we waarschijnlijk met groot onderhoud van het grote toestel zodat het zeker weer vijf jaar mee gaat."

De gemeente hoopt voor medio november alles weer in orde te hebben. Tot die tijd is het grootste toestel niet toegankelijk voor skaters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie