Draumlist
Draumlist Georges de Groot

Kunstbeurs NULLLLL: onconventioneel kunst kijken

3 oktober 2019 om 14:00 Kunst

AMERSFOORT „Er wordt de laatste jaren weer volop geïnvesteerd in kunst”, opent Jeroen Hindriks die samen met zijn partner Hilma via hun bedrijf Draumlist verantwoordelijk is voor het succesvolle concept van kunstbeurs NULLLLL. Komend weekeinde wordt de beurs weer gehouden.

Arjan Klaver

Zij hebben veel ervaring met het organiseren van exposities. Het tweetal werkt op eigenzinnige wijze vanuit het standpunt dat zij op gelijke voet met de kunstenaars staan en dat zij in gezamenlijkheid een mooie kunstbeurs organiseren die toegankelijk is voor een breed publiek.

Jeroen Hindriks deelt de mening dat de liefhebber kunst in eerste instantie koopt omdat hij of zij het graag er jaren van willen genieten. Deel je de aankoopsom van een betaalbaar schilderij door het aantal jaren dat je er van geniet, hoeft kunst zelfs niet eens zo duur te zijn. „Een belangrijk rendement bij kunst is niet alleen het financiële, maar zeker ook het genieten van de aankoop als kunstliefhebber”, stelt Hindriks vast. „Vorig jaar hebben we ruim tweeduizend belangstellenden op de beursvloer mogen ontvangen. De reacties waren zeer positief. Ook van de kunstenaars die via NULLLLL een platform kregen. Nu we met de beurs het tweede hoofdstuk gaan schrijven, is het voor de bezoeker zichtbaarder dan ooit dat we willen uitgroeien tot een belangrijke kunstbeurs in Nederland. Wij willen faciliteren en ondersteuning bieden aan mensen die van hun kunstzinnige passie hun werk willen maken. En wat is er niet mooier om juist deze beurs weer onder het immense dak te plaatsen van de ruime productiehal van de voormalige Prodentfabriek, een onderdeel van De Nieuwe Stad. Dat is, zo wezen de reacties van de bezoekers uit, op zichzelf al een bezienswaardigheid.”

Anno 2019 is er weer veel te zien op een beursvloer die in no-time was volgeboekt JONGE KUNSTENAAR De organisatie heeft gedurende het eerste weekend van oktober de gehele productiehal gereserveerd. De routing is compleet anders dan vorig jaar. Het is volgens Hindriks onconventioneler. „We hebben gekozen voor een speelse opzet waarin de kunstliefhebber in alle rust kan ronddwalen. Anno 2019 is er weer veel te zien op een beursvloer die in no-time was volgeboekt. Ruim honderd nationale en internationale professionele kunstenaars zijn ingeschreven evenals net afgestudeerde artiesten. Het aanbod komt uit verschillende kunstdisciplines waaronder schilderkunst, fotografie, keramiek, installaties en brons. Onder de deelnemers zijn onder meer jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd van de kunstacademie. Opmerkelijk is dat zij geadopteerd zijn door verschillende bedrijven in de regio van Amersfoort. Dat wil zeggen dat zij dankzij het bedrijfsleven een bescheiden expositieruimte hebben gekregen waar zij hun werk kunnen tonen, promoten en verkopen.”

INTERACTIE Op de beurs zijn onder andere kunstwerken te zien van Miss Magenta die haar fraaie schilderijen toont. Gallery 54 uit Soest is altijd een bezienswaardigheid. Dit is een online kunstgalerie met unieke internationale fotokunst, beelden, zeefdrukken en schilderijen. Gallery 54 is opgericht door Karin Schipper. Zij hebben tot doel, samen met kunstenaars, mooie kunst aan te bieden tegen betaalbare prijzen. Dit kan dankzij het directe contact met de kunstenaars, zodat de kosten van een dure galerie vermeden kunnen worden. De creatie van het kunstwerk laat Gallery 54 graag aan haar kunstenaars over, maar productie van de foto’s, afdrukken tot en met verzenden en afleveren doen zij allemaal zelf met de hoogst gegarandeerde kwaliteit en service.

De organisatie is ook blij met de komst van Ann Dierckx. Zoals alle kunstenaars is zij bezig met datgene wat het leven overstijgt, maar ook met dood en verlies, getuige de Animi Motus reeksen. De afgebeelde hoofden stralen verdriet, boosheid, verbazing, woede, blijdschap en zorgen uit, maar die emoties worden steeds verbonden met een diep doorvoelde connectie met la condition humaine. De interactie tussen kijken en beeld is intens en beklijvend. Verder toont Pou-Belle Design plastic design art, Ruben Stallinga geometrische art en Franco Meloni zijn tekenkunst. Daniele Scauso kunnen we dankzij mixed media volgen op weg naar zijn allereerste solo-tentoonstelling, met onder andere een heel bijzonder project dat reflecteert op smartphones, kunst en mensen. Het concept, regie, filmen en bewerken is verzorgd door Sophie Conin.

De kunstbeurs heeft natuurlijk nog veel meer in petto, zoals workshops en lezingen. „Behalve kunst is er tijdens NULLLLL ook volop gelegenheid om de inwendige mens te versterken in restaurant Hoog Vuur of een kijkje te nemen in de haven”, aldus Hindriks. „Kunst, cultuur en gastronomie zijn dus tijdens de beursdagen niet te versmaden. De officiële opening is op vrijdag 4 oktober om 18.00 uur en wordt gepresenteerd door Coen Molenveld. Feestelijk en kleurrijk pur sang dus met lekkere live muziek van Plastik.Soldiers.”

De kunstbeurs (4, 5 en 6 oktober) is geopend op vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17:00 uur. Locatie: De Nieuwe Stad, Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20 in Amersfoort.
De entree bedraagt 7,50 euro online en 10 euro aan de deur.

Informatie staat op www.nulllll.com.

Draumlist.
Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie