Patrieck Bonnet
Patrieck Bonnet Wim Roelsma

Jong jazztalent bij Observant

1 oktober 2019 om 11:33 Muziek Deel je nieuws

Het JazzPodium Amersfoort presenteert dit seizoen bij Stadsafé de Observant de nieuwste generatie jazzartiesten. Muzikanten die onlangs afgestudeerd zijn en nu al hoge ogen gooien op de podia en festivals in Nederland en daarbuiten. Houd deze talenten in de gaten, want u gaat nog veel van ze horen! Woensdag 9 oktober komt tenorsaxofonist en klarinettist Patrieck Bonnet naar het podium. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00.

Patrieck (1992) staat bekend om voor zijn melodische spel en sprankelende toon. Hij studeerde aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag. In laatstgenoemde plaats behaalde hij de finale van de ‘Conservatory Talent Award 2017’.  Naast Patrieck bestaat de band uit trompettiste Suzan Veneman, pianist Timothy Banchet, bassist Cas Jiskoot en drummer Jasper Hilgerink. Speciaal voor deze gelegenheid doet de Amersfoortse trombonist Vincent Veneman als gastartiest mee.

Patrieck heeft veel ervaring bij kleinere groepen en bigbands, onder andere als remplaçant bij The Dutch Concert Band, Jazz Art Orchestra en het Dual City Jazz Orchestra. Hij heeft repertoire uitgevoerd dat varieert van Doe Maar tot Mozart. Patrieck zijn focus is echter vooral gericht op het spelen van jazz.

Komend seizoen (2019/2020) wil Patrieck een album opnemen met arrangementen van de composities van zijn grootvader Karel van Dijck en daaraan gerelateerde, zelfgeschreven, composities. Van Dijcks composities, voornamelijk uit de jaren ‘60, zijn geschreven voor harmonieorkesten en kenmerken zich door sterke melodieën en gebalanceerde afwisseling van meerstemmigheid. Karel van Dijck werd sterk beïnvloed door bijvoorbeeld Bach, Maurice Ravel en Claude Debussy en schreef ook met een flinke knipoog naar de jazz.  

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Stadspodium de Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
www.observant.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie