Leerlingen bieden tekeningen aan aan wethouder
Leerlingen bieden tekeningen aan aan wethouder onbekend

Vondelschool gaat voor klimaat

27 september 2019 om 15:49 Onderwijs Deel je nieuws

De wethouder voor duurzaamheid Astrid Janssen was vrijdag 27 september op bezoek bij obs Joost van den Vondel. Deze dag was speciaal uitgezocht omdat het de Global climate strike dag was. De Vondelschool wilde niet staken maar wel iets doen voor het klimaat

De kinderen lieten zien waarover zij de afgelopen weken gewerkt hadden. Het boek 'Palmen op de Noordpool ' van Mark Ter Horst is als inspiratie- en informatiebron gebruikt.

De kinderen lieten mooie posters zien met daarop  informatie over : Hoe het komt dat de aarde opwarmt, dat er veel dieren uitsterven, hoe erg de vervuiling met plastic is enz. Ook werden er veel oplossingen aangedragen: vaker de fiets pakken, minder vlees eten, een opruimactie van plastic organiseren , korter douchen, minder of niet vliegen, meer bomen planten enz. Er werd een klimaat lied gezongen en als laatste bracht de wethouder samen met de kleuters een bezoekje aan de composthoop. De wethouder ging naar huis met een hele stapel tekeningen, vragen en brieven. Deze gaat ze gebruiken op het gemeentehuis voor nog meer inspiratie en ideeën voor een beter klimaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie