Jan van der Schans, Niels van der Schans en Eline Groenendijk vormen samen het team van Wijnhuis Van Druiven.
Jan van der Schans, Niels van der Schans en Eline Groenendijk vormen samen het team van Wijnhuis Van Druiven. Hanna de Groot

Nieuw wijnhuis in Leusderkwartier

2 oktober 2019 om 17:31 Zakelijk

AMERSFOORT Met een passie voor mooie en bijzondere wijnen, openden vader en zoon Jan en Niels van der Schans, samen met Eline Groenendijk, afgelopen zondag Wijnhuis Van Druiven aan de Leusderweg 212. ,,We creëren een gastvrije omgeving, waarin wijnliefhebbers zich thuis voelen en te allen tijde prettig en deskundig worden geadviseerd'', aldus Jan van der Schans.

In de nieuwe winkel staan honderden flessen wijn gepresenteerd. In één oogopslag is te zien in welk land de wijn zijn oorsprong vindt. ,,We hebben met het hele team alle wijnen geproefd. Mousserende wijnen zijn daarbij ons specialisme. Samen met tien importeurs hebben we een prachtig assortiment samengesteld. Deze importeurs produceren wijnen in een specifiek land of bepaalde streek. Daarnaast is meer dan de helft van de wijnen op min of meer duurzame wijze gemaakt. Mede daardoor hebben we een uniek assortiment gecreëerd in Amersfoort en omgeving.'' De wijnen bij Van Druiven bevinden zich in alle prijsklassen. Het zwaartepunt ligt bij flessen tussen de tien en twintig euro. Uiteraard zijn er ook mooie wijnen te vinden onder de tien euro, en toppers van vijftig euro of meer.

Jan van der Schans en Eline Groenendijk zijn beiden vinoloog. Van der Schans: ,,Ik heb altijd belangstelling gehad voor goede en mooie wijnen. Vorig jaar besloot ik, na mijn opleiding tot vinoloog, om de liefde voor het vak om te zetten in een wijnhuis in mijn eigen woonplaats. Mijn zoon Niels heeft als gastheer en sommelier ook ervaring in dit vak. Hij is bezig met wijnopleidingen die uiteindelijk gaan leiden tot de titel vinoloog. Hij zal ook het gezicht worden van de winkel. De Amersfoortse Eline Groenendijk maakt het team compleet. Zij heeft jaren ervaring in de branche; als adviseur in een wijnwinkel, en als mede-oprichtster van een wijnbar. Ook geeft ze wijncursussen, workshops en proeverijen. Er is dus volop kennis aanwezig bij Van Druiven, ook voor advies over wijn-spijscombinaties.'' Naast de verkoop van meer dan vierhonderd soorten wijn, biedt Wijnhuis Van Druiven ook wijnproeverijen- en cursussen aan. Deze kunnen op elke gewenste locatie worden gehouden. Ook gaat het team met proefpanels werken. ,,Deze panels, bestaande uit buurtbewoners, wijnliefhebbers of andere geïnteresseerden, helpen om mede te bepalen wat er in ons assortiment komt. De proefpanels gaan ons helpen de wijnen van de maand te kiezen. Officieel mogen wij geen wijnen schenken, maar proeven op aanvraag van de klant is zeker mogelijk. Opgeven voor de proefpanels kan op de website.''

Wijnhuis Van Druiven is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11.00 tot 19.00 uur, maandag vanaf 13.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. ,,Door onze ruime openingstijden is het mogelijk om na werktijd nog een mooie fles wijn voor het diner te halen. We hebben ook ruim vijftig flessen koud liggen, die direct kunnen worden geserveerd. Tevens bezorgen we gratis in de regio bij bestellingen vanaf 75,00 euro.'' De eerste vijfhonderd klanten ontvangen bij Van Druiven een dropstop, een handige tool bij het schenken van de wijn. Voor meer informatie: www.wijnhuisvandruiven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie