Zeil
Zeil De Schaapjesfabriek

Een weekend vol dans en poppen: Duda Paiva Company Weekend in De Lieve Vrouw

26 september 2019 om 14:58 Podiumkunsten Deel je nieuws

Het Amersfoortse theatergezelschap Duda Paiva Company organiseert in samenwerking met De Lieve Vrouw een Duda Paiva Company Weekend. Met maar liefst drie verschillende voorstellingen (waaronder een Nederlandse première) vult het gezelschap op 4, 5 en 6 oktober het Amersfoortse theater met dans en poppen. 

Reden van het weekend is de viering van de Nederlandse première van JOE 5, de nieuwe solo. In JOE 5 komen de bijna griezelig levensechte poppen van Duda Paiva Company oog in oog te staan met de beste danstalenten. Flirtend met ideeën over cyberpunk en futuristische visies stelt het gezelschap mens-zijn ter discussie. Want wat als er in de toekomst een perfecte neo-human gecreëerd wordt? Eeuwig jong en oneindig gemodificeerd. Is perfectie het waard als we daarvoor alles moeten opgeven wat ons menselijk maakt? JOE 5 gaat in première op zaterdag 5 oktober en op zondag 6 oktober staat nog een tweede voorstelling gepland.

Voorafgaand aan de première van JOE 5 opent op vrijdagavond 4 oktober het weekend met Duda Paiva Dubbelt. Die avond kan het publiek dubbel genieten van het beeldende theater van Duda Paiva's magische wereld in twee korte voorstellingen die in coproductie zijn gemaakt: 'Zeil' en 'Duivenstront'.

‘Zeil’ werd gemaakt door PLAY Productions. In dit ‘multidisciplinaire juweeltje’ (aldus de Theaterkrant) zeilt een jonge vrouw weg van haar overvolle leven naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Maar de zee blijkt een machtige godin met onverwachte trekjes. Een voorstelling op het grensvlak van film en theater.

‘Duivenstront werd geïnspireerd op personages uit een aflevering van 'Meester Visser doet uitspraak’. Harriët Stroet slaat met deze voorstelling een brug tussen toneel en poppentheater, in een stijl die de poëzie niet schuwt, absurditeit omarmt en verbeelding openbreekt.  

Kom Duda Paiva Company ontdekken in De Lieve Vrouw op 4, 5 en 6 oktober:
Vrijdag 4 oktober 20:30: Duda Paiva Dubbelt (met ‘Zeil’ en ‘Duivenstront’
Zaterdag 5 oktober 20:30: Nederlandse première JOE 5
Zondag 6 oktober 16:00: JOE 5 (in het kader van De Lieve Flint)

Meer informatie op www.lievevrouw.nl en www.dudapaiva.com. 

 

 

Duivenstront
JOE 5
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie